Roosendaal Ontmoet Roosendaal Congres in het teken van TROTS!

Jan Tinbergen College
Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Het Roosendaal Ontmoet Roosendaal Congres (ROR) staat dit jaar in het teken van TROTS! Trots op de resultaten van het programma Vitale Wijken en Dorpen waarin de inwoners centraal worden gesteld. Het is niet de gemeente die bedenkt wat er nodig is om wijken en dorpen vitaler en leefbaarder te maken. Het zijn de inwoners die met de ideeën komen.

Meer dan bij alle andere dossiers die we in de gemeente aanpakken, hebben we met elkaar georganiseerd dat ambtenaren en onze professionele samenwerkingspartners ondersteuning bieden om de ideeën te realiseren. Deze manier van werken heeft de afgelopen jaren ontzettend veel opgeleverd. Resultaten die we bij elkaar hebben gezet op één nieuwe website die vanaf het ROR in de lucht is. Het ROR vindt plaats op dinsdagavond 21 november in het Jan Tinbergen College in Roosendaal.

Het ROR-congres is een bedankje van de gemeente voor alle mensen die zich inzetten om de leefbaarheid en vitaliteit in onze wijken en dorpen te bevorderen. Wethouder vitale wijken en dorpen Saskia Schenk-Dekkers: “Samen hebben we Roosendaal en de dorpen weer een stuk mooier gemaakt. En daar ben ik trots op, trots op de steeds groter wordende groep die hieraan een bijdrage levert, trots op de resultaten. Ik hoop dat de website met alle mooie voorbeelden van wat we samen hebben gedaan iedereen zal inspireren en motiveren om ook de komende jaren op deze manier elkaar te blijven vinden.”

In gesprek over verschillende thema’s

De avond start met een gezamenlijke maaltijd vanaf 17.00 uur. Het tweede, inhoudelijke deel van het programma, start om 18.30 uur. In twee rondes van 45 minuten gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over hoe ze elkaar op de thema’s wonen, gezond, meedoen, veilig en voorzieningen ontmoeten. Dit zijn thema’s van de vitaliteitskaart. Een diversiteit aan onderwerpen op de verschillende thema’s worden in actieve sessies met elkaar besproken.

Het ROR congres, dat onder deze naam nu al voor de 7e keer wordt georganiseerd, is bedoeld voor alle vrijwilligers en samenwerkingspartners die een steentje bijdragen aan initiatieven gericht op een prettige leefomgeving en het helpen van kwetsbare mensen. Nieuw dit jaar is dat ook geïnteresseerde bewoners deel kunnen nemen aan het inhoudelijke programma. Ruim 250 personen hebben zich al aangemeld.

'

Reacties

article
51883
Het Roosendaal Ontmoet Roosendaal Congres (ROR) staat dit jaar in het teken van TROTS! Trots
https://roosendaal.nieuws.nl/actie/51883/roosendaal-ontmoet-roosendaal-congres-teken-trots/
2017-11-20T11:46:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2015/12/10021638/151210-JTC-Jan-Tinbergen-College-e1449710211189.jpg
in actie