Stichting Energietransitie Roosendaal initieert actie ‘Geef voor kerst uw energieprijscompensatie cadeau’

Foto: Stichting Energietransitie Roosendaal

Door de stijgende energieprijzen komen steeds meer mensen, ook in onze eigen gemeente, in de financiële problemen. Daarom initieert Stichting Energietransitie Roosendaal (StER) de actie ‘Geef voor kerst uw energieprijscompensatie cadeau’. Met deze actie gaat de StER op zoek naar inwoners die de energieprijs-compensatie ter beschikking willen stellen aan instanties, die zich inzetten voor mensen die in de financiële problemen zijn gekomen.

Iedereen krijgt van het kabinet dit jaar 380 euro compensatie voor de hoge energiekosten. Wim van den Bergh, bestuurslid van de StER: ‘Deze gelden kunnen we herverdelen. Met de actie ‘Geef voor kerst uw energieprijscompensatie cadeau’ vragen we inwoners die de compensatie niet of minder denken nodig te hebben, te doneren aan instanties die mensen steunen, die extra hulp nu het hardst kunnen gebruiken. Voor deze actie werkt de StER samen met Voedselbank Goed Ontmoet, Stichting Leergeld en Quiet Roosendaal. Ons gezamenlijk doel is deze donaties om te zetten in middelen en diensten, die juist deze doelgroep nu zo ontzettend nodig heeft.’

Hoe werkt het?
Inwoners die de energieprijscompensatie van 380 euro geheel of gedeeltelijk willen doneren, kunnen hun bijdrage rechtstreeks storten aan Voedselbank Goed Ontmoet, Stichting Leergeld en/of Quiet Roosendaal onder vermelding van ‘Actie energieprijscompensatie’. Ook donaties vanuit het bedrijfsleven zijn van harte welkom.

Voedselbank Goed Ontmoet

Voedselbanken zetten alles op alles, om in deze lastige tijd voedsel uit te delen aan mensen, die zelf niets meer kunnen kopen. Uit een enquête van Stichting Armoedefonds onder honderden hulporganisaties blijkt, dat ongeveer twee derde van deze hulporganisaties het aantal hulpverzoeken ziet stijgen. Ook de Voedselbank in Roosendaal ziet een forse stijging in de aanvragen.

Stichting Leergeld

Inmiddels leeft 1 op de 12 kinderen in Nederland in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld zet zich in om deze kinderen toch mee te kunnen laten doen.

Quiet Roosendaal

In Roosendaal leven naar schatting ruim 4400 huishoudens met problematische schulden. In sommige wijken leeft één op de zes kinderen onder de armoedegrens. Voor deze mensen, is Quiet Roosendaal in het leven geroepen: Quiet Roosendaal verbindt mensen die in (stille) armoede leven (Members) met bedrijven (Sponsoren) en particulieren (Supporters).

Ga voor alle informatie over de goede doelen en rekeningnummers naar www.steroosendaal.
Neem ook een kijkje op www.goedontmoet.com, www.leergeld.nl/roosendaal en www.quiet.nl/roosendaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen