19e VERKEERSDOOLHOF IN VROUWENHOF

Foto: VVN Roosendaal

Op 21, 22 en 23 maart vindt in park Vrouwenhof te Roosendaal het jaarlijks terugkerende verkeersdoolhof plaats, dit zal steeds in de ochtend zijn. Wethouder Mobiliteit Sanneke Vermeulen zal hiervoor op 21 maart om ca. 8.45 uur de opening verrichten.

Bijna 730 leerlingen uit groep 7 van 28 scholen zullen hieraan deelnemen. In het park worden juniorverkeersborden en juniorverkeerslichten weggezet. In dit ‘verkeersborden-doolhof’ moeten de leerlingen hun weg zien te vinden. Op basis van de borden beslissen ze welke weg ze wel of niet in mogen rijden en passen ze de verkeersregels toe. Hiermee oefenen ze hun theoretische verkeerskennis en brengen ze deze in praktijk, in een beschermde omgeving. Ook zal er een dodehoek training worden gegeven door Saver. In mei moeten de kinderen hun verkeerskennis ook in het echte verkeer laten zien bij het praktisch verkeersexamen op de openbare weg.

Voordat de leerlingen met het verkeersdoolhof starten, worden hun fietsen technisch gecontroleerd door leerlingen van het Da Vinci College in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

De organisatie van het doolhof is in handen van Veilig Verkeer Nederland afdeling Roosendaal, in samenwerking met Nationale Jeugdronde, Saver, Gemeente Roosendaal, Da Vinci College, Edux en vele vrijwilligers.

Aan de drie best presterende scholen zal enkele dagen na het doolhof, namens VVN afdeling Roosendaal, een prijs worden uitgereikt.

Reacties

Cookieinstellingen