Wie helpt Mimi aan een nieuw huis en baasje ?

Foto: Arduin

Mimi is een klein poesje, geboren in het voorjaar van 2022. Op de plek waar ze gevangen (en geboren) is, heeft ze een half jaartje rondgezworven. Ze kwam steeds een beetje dichterbij, maar bleef verre van benaderbaar.

Begin januari is er dan ook een vangkooi ingezet om haar naar de opvang te krijgen. Na enkele hele onwennige weken voor Mimi, hebben we steeds meer haar vertrouwen weten te winnen tot het punt, dat ze nu al begint te spinnen als je nog maar tegen haar praat of naar haar kijkt. Ze vindt het heerlijk om aangehaald te worden en draait zich in de meest onmogelijke houdingen dat ze er zo van geniet.

Helaas is alles daaromheen onbekend voor haar en dus nog erg spannend. Mimi ligt dan ook vaak teruggetrokken in een hoekje, een beetje centraal in de kamer, vanwaar ze alles kan overzien. Op haar eigen tempo verkent ze haar verblijf, maar ze mist hierin dus duidelijk nog het vertrouwen om dat te doen waar wij bij zijn.

Ze is recent enkele weken herplaatst, wat helaas geen match bleek. Omdat er in huis natuurlijk nog veel meer nieuwigheden op haar afkomen dan bij ons in de opvang, had Mimi zich daar gestationeerd onder de kast en kwam daar enkel ’s nachts onder vandaan. Zo smal als het daaronder is, liet deze lieverd zich wel aaien en zat ze ook weer volop te spinnen en zelfs te spelen met een hengeltje, maar uit zichzelf kwam ze er niet onderuit zolang haar baasje in de buurt was. Haar er onderuit trekken en dus forceren, werkt alleen maar averechts en toen heeft ze dan ook gekrabd en zelfs gebeten. Dat heeft ze bij ons nog nooit gedaan en zolang je haar het tempo laat bepalen zal ze dat ook niet doen. We kunnen weinig dingen met zekerheid zeggen, maar dit durven we wel te beloven, er zit absoluut geen kwaad in Mimi.

Nu is ze dus op zoek naar haar, hopelijk wel ‘voor altijd thuis-huis’, waar ze op haar eigen tempo mag ontdekken en wennen aan het huiselijke leventje en waar de verwachtingen dus niet te hoog zullen zijn. Bij voorkeur doet ze dit met een sociaal soortgenootje, omdat die Mimi op sleeptouw kan nemen. Dit gaat niet bij kleine kinderen of in een druk huishouden zijn, maar ergens waar het rustig is en waar ze niet te veel prikkels tegelijk krijgt.

Geeft u deze knappe meid een eerlijke kans en heeft u daar alle tijd en geduld voor? Dan nodigen we u graag uit eens kennis te komen maken met Mimi!

https://youtu.be/Ljl9UlkeI7k

Wil je meer informatie over Mimi of andere dieren neem dan een kijkje op deĀ website

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen