Het einde is in zicht, van de afvalrace dan hè

samen met mijn lieve vriendin tijdens de wandeling
Foto: Monique Thielen

De week dat ik me realiseer dat het einde van de afvalrace toch wel dichtbij komt en ik dus ga nadenken over wat hierna. En een week waarbij we klaar zijn met de challenge en ik me realiseer dat ik nu los ben gegaan, maar dat nu los gaan echt iets anders is als los gaan voor de afvalrace. En een week van dankbaarheid voor het leven.

Na de afvalrace

Van de week had ik een gesprek met Leroy mijn coach en toen hebben we het al even kort gehad over wat ik na de einddatum van de afvalrace wil gaan doen. Ik weet namelijk heel goed dat het einde van de afvalrace niet betekend dat ik klaar ben en niks meer hoef te doen. Ik wil heel graag bij PhysiQ blijven sporten, ik voel me daar veilig, ik vind het leuk en mensen daar weten van het traject wat ik aan het doorlopen ben en dat geeft ook wel extra motivatie. Dus die keus is alvast gemaakt, dan val ik na april niet ineens in een gat, voor mij voelt het heel goed om hier alvast over na te denken, ik ben iemand die altijd heel erg bij de dag leeft en in het moment en daar zit een gevaar in om niet bezig te zijn en blijven met het traject wat ik ben in gegaan. Ik heb voor mezelf ook wel besloten dat ik wil blijven bloggen of vloggen, op mijn eigen Facebook pagina, want ook dat stimuleert me heel erg zeker om te reflecteren op de week die geweest is.

Mijn eetpatroon de afgelopen week

Zoals ik in de inleiding al zei ben ik los gegaan, maar als ik nu kijk wat los gaan is dan heb ik idd met mijn avond eten veel los gelaten, ik heb kipsate met satesaus op en zelf een pizza gemaakt, maar heb ik een pak koekjes op gegeten, nee zeker niet, ik kan me de tijd niet meer heugen dat ik dat gedaan heb, we hebben wel een heerlijke reep Godiva chocolade gehaald van 72%, maar die is nog steeds niet op daar neem ik af en toe een blokje van. Dus al met al valt het allemaal wel mee, wel ga ik voor volgende week weer gewoon een schema maken met wat we de hele week gaan eten, want dat helpt me wel om gezonde keuzes te maken.

Bewegen

De afgelopen week vroeg een vriendin mij of ik zin had om mee naar het bos te gaan, nou dat had ik wel, ik had een logeetje
dus wandelwagen mee en wij lekker naar het bos terwijl de rest van onze omgeving aan het carnavallen was. Ik heb anderhalf uur (lees verbazing) door het bos gewandeld en (nog verbaasder) nog kunnen praten met mijn vriendin onderweg, daarna hebben we een kopje koffie gedronken en natuurlijk lag daar een koekje bij dus ik maak het open en kijk ernaar, nee dacht ik, ik neem alleen nog een koekje als het koekje echt de moeite waard is en ik heb het weggelegd. Vroeger (zo’n 4 maanden geleden) had ik geen koffie genomen maar warme chocolade melk want dat had ik wel verdient na zo’n wandeling en waarschijnlijk nog iets lekkers erbij. Dus ik ben trots op mezelf en heel erg blij want een van mijn doelen is met mijn vrienden mee kunnen komen, nou dat is me op deze dag gelukt.

Dankbaarheid

Tijdens de groepscoaching hebben we het gehad over dankbaarheid, deze week was het 4 jaar geleden dat ik mijn auto-ongeluk heb gehad, en dat is zeker wel een emotioneel moment ieder jaar weer. Ik ben dankbaar dat ik er nog ben dat als eerste maar ik ben ook zo dankbaar dat mijn lijf zo leerbaar is dat ik nu zo veel kan, Ik kon 4 jaar geleden in de ogen van de dokters zien dat hij er weinig vertrouwen in had dat het nog goed zou komen en zie nu ik kan en doe meer als voor mijn ongeluk, zo dankbaar. Daarnaast wil ik hierbij ook melden dat het heel belangrijk is om mensen in je omgeving te hebben die er wel in geloven en mijn dankbaarheid gaat dan ook heel erg uit naar de fysiotherapeut die mij toen heeft begeleid, hij was positief, sprak vertrouwen uit en voelde heel goed aan wat ik nodig had om er vertrouwen in te krijgen dat ik het kon en dat heeft me heel erg geholpen. Dank je wel Wouter. Jeetje nou dit waren mijn tranen weer voor deze week, het is en blijft toch emotioneel als ik hier aan terug denk maar het helpt me wel heel erg om dankbaar te zijn voor het leven.

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden