Een zware week achter de rug

links aug 2017 rechts feb 2018
Foto: Monique Thielen

Deze week was de zwaarste week tot nu toe, de emotionele achtbaan is een beetje achter de rug en nu gaat het om doorzetten, volhouden en balans vinden en dat was deze week erg lastig. Wel leuke vooruitzichten voor de komende week dus ik ga ervoor.

Afgelopen week

Flink verkouden geweest en daardoor niet gaan sporten dat vind ik wel erg jammer en baal dan een beetje van mezelf, dat is niet nodig want ziek is ziek en mijn lijf heeft rust nodig om te herstellen. Die heb ik dan gedeeltelijk wel genomen. verder was het een moeilijke week qua eten, ik merk dat het strakke schema me wel hielp om geen extra’s te nemen of mijn maaltijden uitgebreider te maken en dat is deze week wel gebeurd. Ik ga dan ook vanaf vandaag weer strikter zijn met mijn eten en drinken. Op dit moment blijft mijn gewicht in balans maar ik wil er natuurlijk wel nog iets vanaf hebben.

Het leuke van de afgelopen week

Ik zou ik niet zijn als ik niet ook naar de positieve punten van de afgelopen week zou kijken en er was er een die er echt uitsprong. Ik vang het dochtertje van mijn vriendin wel eens op, zij is nu 9 maanden, en ik kreeg van iemand een draagzak, ik zei toen oh dat is wel fijn dan kan mijn man haar af en toe dragen, met de gedachte ik zal hem wel niet passen. Toch wilde ik het proberen al was het alleen maar om mezelf duidelijk te maken dat ik echt nog meer moest afvallen om haar te kunnen dragen. Tot mijn grote verbazing paste ik de draagzak en kon mijn kleine vriendinnetje er ook gewoon nog in, ik ben de koning te rijk, weer een klein doel behaald.

Komende week

Er staan leuke dingen op de planning de komende week, allereerst zaterdag de family bootcamp bij de decathlon in Breda, daar heb ik nu al zin in en dan zondag komt het allerleukste een activiteit waar ik ook een van mijn doelen mee behaal. Het is buddy workout bij PhysiQ en degene die zich hebben ingeschreven mogen 1 iemand meenemen om samen mee te sporten en ik ga jawel samen met Bram, mijn zoon. Voor mij is dit heel speciaal de activiteiten die ik met hem doe zijn meestal van een andere strekking dan iets sportiefs, een van mijn doelen was meedoen ipv aan de kant zitten en nu gaat hij met iets van mij meedoen ik vind het zo leuk dat ik dit samen met hem kan doen, daarover horen of zien jullie misschien volgende week meer in mijn blog. Verder staan er privé nog wat dingen op de planning, volle dagen waarvan ik nu weet dat ik ze aankan en ook de andere dag gewoon nog fit ben. Een paar maanden geleden kon ik dit niet doen of ik moest er twee dagen van bijkomen als ik ze gedaan had. Ik blijf deze dingen zien en ben daar ook heel dankbaar voor want het is zo makkelijk om alles gewoon te gaan vinden maar mijn dagen/weken zien er echt anders uit nu dan voor de afvalrace. #dankbaar

De blogs schrijven

Mijn blog was deze week een beetje een struggle, dat is het zeker niet iedere week, soms vloeien de woorden uit mijn handen bijna zonder er bij na te hoeven denken en soms net als vandaag is het wat meer werk, vooral in mijn hoofd. Het feit is wel dat de blogs op de dagen dat ze niet zo makkelijk gaan misschien wel een nog belangrijker spiegelmoment zijn voor mezelf. De blogs schrijven levert me veel zelfinzicht en ook kracht en positiviteit om door te gaan, ik schrijf mijn blog voor mijn lezers, maar is dat wel zo, schrijf ik het niet meer voor mezelf, ik denk beide, ik wil mijn lezers meenemen in mijn proces, wil anderen motiveren en vertellen dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen en tegelijk vertelt de blog mij ook heel veel en motiveert mij ook om door te gaan en bij mezelf te onderzoeken waarom ik doe wat ik doe. Ik wil al mijn lezers dan ook echt bedanken voor het lezen en de positieve reacties die ik ontvang ze helpen mij echt. Nu na het schrijven van mijn blog ga ik de komende week met hernieuwde en frisse energie in dat is wat het voor me doet, deze gedachte had ik namelijk niet toen ik er aan begon.

Ik hoop wat mensen te mogen ontmoeten tijdens de family bootcamp.

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden