nog 21 dagen, het aftellen is begonnen.

Het begin van de afvalrace
Foto: Monique Thielen

De laatste 3 weken zijn aangebroken en de spanning, maar ook onzekerheid naar de finale op 6 april bouwt zich op.

6 april, finale van de afvalrace

Ik heb er zin in, ik kijk echt enorm uit om samen met mijn mede afvalracers op de finale dag onze fantastisch resultaten aan iedereen kenbaar te maken, ik denk dan ook dat ik tot die datum geen gewicht updates meer geef op mijn blog, dat houd de spanning ook voor jullie er een beetje in. Ook maakt deze einddatum me wel een beetje onzeker, in mijn hoofd ga ik mezelf dan toch vergelijken met anderen heb ik wel net zo veel resultaten, ik heb nog zoveel overgewicht, wat zullen anderen wel niet van mij zeggen. Allemaal dingen waar ik eigenlijk geen last van heb, maar omdat we nu met zijn alle meedoen en het allemaal zo openbaar is roept het wel de nodige vragen en onzekerheden op. Ik vraag mezelf dit dan maar even af en ga het daarna voor

mezelf relativeren, want ik ben ik en ik bewandel mijn eigen pad met mijn eigen uitdagingen en mijn eigen resultaten. Tuurlijk is het leuk als mensen trots op me zijn en me steunen, maar uiteindelijk moet ik het wel zelf doen en is het vooral belangrijk of ik trots ben op mezelf en blij ben met mijn resultaten. en ik kan je vertellen dat de winst die ik tot nu toe heb behaald het al allemaal waard is geweest, ik ben nu al zoveel energieker als hoe ik was en kan al zoveel dingen meer dan dat ik kon, dus ja met recht zeg ik ik ben trots op mezelf.

Wil jij samen met mij deze einddatum vieren en de resultaten van mij en van alle andere deelnemers zien kom dan naar de afvalrace finale.

 

Het sporten

De afgelopen twee weken had ik wat minder gesport, wel wat meer gewandeld, maar nu was ik weer naar een groepstraining geweest en mijn lijf kwam aardig in protest, ik heb wel 3 dagen lang spierpijn gehad. Reden te meer om niet meer zo veel trainingen te missen, mijn lijf raakt daar snel aan gewend, nu gelijk maar weer wat trainingen vooruit gepland. Ik vind het wel stoer van mezelf dat ik niet meer zo makkelijk denk dit kan ik niet dus dat doe ik niet. Kevin zei van de week in de training dat ik 30 seconde moest hangen ( aan een stang met mijn voetjes van de vloer) ik dacht ja alsof ik dat kan en hij gaf aan dat ik een opstapje kon nemen en net zo lang hangen als ik kon en de seconde bij elkaar optellen. Nou de eerste keer 1 seconde en toen hield ik het al niet meer, het langste dat ik heb volgehouden was 4 of 5 seconde achter elkaar. Ik had uiteindelijk 17 seconde bij elkaar opgeteld toen maar weer een rondje lunges doen en nog een keer toen waren het 9 seconde bij elkaar opgeteld in 3 keer hangen. Nou ik kan je wel vertellen ik had nooit gedacht dat ik mijn eigen gewicht even in de lucht kon houden, 135 kilo aan mijn eigen handen. Het mooie is het gaat alleen maar makkelijker worden, want ik word erin getraind dus ik word sterker en ik word ook nog eens lichter dus met oefening en tijd gaat het me op een gegeven moment wel lukken om 30 seconde achter elkaar te hangen. Ik maakte een van mijn medesporters een compliment dat ik het knap vond dat ze het kon en zij gaf aan hier ook een hele tijd mee bezig geweest te zijn om dat zo lang vol te houden, dat geeft vertrouwen, ik ben niet alleen, iedereen heeft dingen moeten leren en oefenen.

Eten tijdens de challenge

Nu ik weer begonnen ben met de challenge rondom mijn voeding ben ik ook weer een beetje aan het zoeken naar lekkere en gezonde recepten. Ik heb dan ook een lekker recept van pannenkoekjes als ontbijt. Prak een banaan met een beetje kaneel erdoor, als deze goed geprakt is roer of klop er dan twee eieren doorheen en bak evt in een beetje boter, olie of kokosolie, ik maak kleine pannenkoekjes. Ze zijn echt overheerlijk en ik heb echt het idee dat ik mezelf heel erg aan het verwennen ben.

Monique, Kevin en Nadine
de dag die mijn leven veranderde

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden