Even de balans opmaken…

Foto:

De afvalrace zit er nu echt op! 6 maanden lang heb ik gestreden tegen de kilo’s en voor een gezonder leven. Ik heb zo ontzettend veel bereikt, veel meer dan ik had durven hopen.

Bizar, dit was mijn broek van 6 maanden geleden!

 

Een dag vol verrassingen.
Afgelopen week was daar dan eindelijk de finaledag. Een dag waar ik best tegenop zag vanwege de zenuwen, maar waar ik ook ontzettend van genoten heb. ’s Ochtendsvroeg werden Monique en ik al opgehaald om vervolgens naar allerlei locaties toe te rijden; alles was een verrassing.
We zijn begonnen met de kapper en visagist. Hier werden we lekker in de watten gelegd en voorzien van een mooie look. Vervolgens reden we door naar de locatie waar we gingen lunchen. Daar ontmoetten we ook de kandidaten uit de andere gemeentes. Daarna reden we naar Breda om in onze finale-outfit een fotoshoot te doen (zie de foto hieronder). Nadat we nog even op het terras hadden gezeten zijn we richting Ulvenhout gereden om daar onze dag gezamelijk af te sluiten met een lekker buffet. Tijdens het eten kwamen de zenuwen echt opzetten en kregen we ook nog eens te horen dat ”Roosendaal” als laatste aan de beurt was. Brrr, ik kreeg geen hap meer door mijn keel. Nu was het moment echt aangebroken.

De finaleavond
Tijdens de avond werden één voor éen alle kandidaten op het podium geroepen door hun coach. Iedereen kreeg een kort praatje en natuurlijk een enorm applaus. In mijn geval waren mijn familie en mijn handbalteam aanwezig die ook wel even hebben laten horen dat ze er waren. Ik was zo zenuwachtig dat ik absoluut niks wilde zeggen, maar ik ben natuurlijk wel heel blij en dankbaar dat zoveel mensen mij hierin gesteund hebben.
Na het officiele gedeelte was het tijd om lekker aan te sluiten bij het publiek en hebben we nog lang genoten van de avond.

Het zit erop
Een dag na de finale besef je dan dat het er echt op zit. Je bent nog aan het nagenieten van de finale, maar op de een of andere manier voelde ik wel meteen een soort van leegte. Ik hoef vanaf nu bijvoorbeeld geen wekelijkse blog meer te schrijven. Dit was echt heel goed voor mij en een echte stok achter de deur. De sociale controle voel(de) ik heel erg en dat motiveerde mij ook om door te blijven gaan (ondanks dat ik het natuurlijk voor mezelf doe). Ook het sporten bij PhysiQ is klaar en daar zal ik ook nog wel heimwee naar krijgen.
Nu dit mijn laatste blog is, wil ik wel nog even gebruik maken om nog een aantal mensen te bedanken.

  • Als eerste natuurlijk mijn man en familie, die mijn onvoorwaardelijk steunen en mij door en door kennen en precies aanvoelen hoe ik in mijn vel zit. Altijd kan ik bij hun terecht en ik ben blij dat ik mijn geklaag en gezeur bij ze kwijt kan.
  • Ook mijn handbalteam ben ik heel erg dankbaar, zij hebben ook mijn verandering van dichtbij meegemaakt en elke week veel interesse getoond. Bij hun heb ik echt het gevoel dat ik me niet hoef te schamen en dat heb ik eigenlijk bijna nergens.
  • Kevin en Leroy van PhysiQ fitness. Natuurlijk! Dankzij deze 2 toppers heb ik de kans gekregen om dit hele avontuur aan te gaan en ik ben blij dat ik zo goed begeleid en ondersteund ben.
  • Alle vrienden, familie en kennissen die altijd hebben laten blijken dat ze me volgden, met telefoontjes, appjes of via facebook lieve reacties hebben gegeven hebben me echt een goed gevoel gegeven. Ook hier haalde ik echt een hoop motivatie uit!
  • Kirsten van LEF Lifestyle en Fashion voor mijn supermooie finale-oufit.
  • Shoots & More Breda voor de gave fotoshoot en de mooie foto!
  • JG Sounds & Vision voor de muziek/apparatuur tijdens de finale avond

De toekomst
Nu is het aan mijzelf om de resterende kilo’s op eigen houtje kwijt te raken. Ik heb heel veel zin om de komende tijd er tegenaan te gaan en dit gaat me vast en zeker lukken. Met sporten en voeding heb ik het afgelopen half jaar heel veel geleerd dus daarmee kan ik nu verder aan de slag. Één ding is zeker, vanaf nu kan het alleen nog maar beter worden!

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden