Nieuwe kans voor tweedehands goederen

Foto: Second Sale

Aan de Leemstraat 4e is met ingang van 1 januari 2016 Second Sale geopend.

Zoals de naam al zegt gaat het om gebruikte goederen die kwalitatief goed genoeg zijn om te worden doorverkocht en een nieuw leven tegemoet gaan.

Uniek concept

Spullen worden door de twee eigenaren ingekocht en met een geringe prijsophoging doorverkocht. Dit vraagt om een goede kijk op de grote verscheidenheid aan producten én op de wensen van hun klanten.

Ferry Middelkoop is een nieuw ondernemersavontuur aangegaan met Dennis van Semang. Het gaat er ze niet om dat er grote winsten gemaakt worden, maar dat mensen die met wat minder bedeeld zijn, toch de dingen aan te laten schaffen die ze nodig hebben.

Er is een onderscheid met de kringloopwinkel. Ferry: “We kopen alles zelf in, dus de mensen krijgen altijd een vergoeding voor de spullen die ze aanbieden. We proberen nadrukkelijk in te spelen op de vragen van onze klanten. Wij gaan voor hen op zoek naar dat koopje, dat ze tegen een redelijke prijs kunnen aanschaffen.” Dit vergt een gedegen kennis van de markt en de prijsontwikkeling.

Second sale wordt daarmee een doorgeefluik voor mensen die spullen kwijt willen, maar daar nog wel iets voor willen krijgen. Op de website worden regelmatig nieuwe aankopen geplaatst.

Bewust bezoek en toevalstreffers

De beide ondernemers benadrukken dat ze een zeer uitgebreid assortiment willen verkopen. “Alles wat mensen nodig hebben of waarin ze zijn geïnteresseerd proberen wij in onze schappen te plaatsen”, aldus Dennis. “Er zijn mensen die naar tweedehands kleding komen kijken, maar dan ook onze uitgebreide verzameling grammofoonplaten doorsnuffelen”. Dat is de opzet van de winkel: de combinatie van bewust bezoek met toevalstreffers.

Dennis: “Op onze website laten we regelmatig zien dat we spullen opkopen uit faillissementen en die dan tegen sterk gereduceerde prijzen verkopen. Dat geeft onze klanten de kans om ook eens iets aan te schaffen dat normaal gesproken buiten hun financiële mogelijkheden ligt.” Maak zelf een rondgang door de winkel en je maakt kennis met het uitgebreide assortiment van boeken tot cd’s, van meubels tot speelgoed en van kleding tot elektronische apparatuur.

Winkelen zonder drempel

De compagnons vinden het van groot belang dat de verkoopprijs geen drempel bij de klanten oproept. “Met een kleinere winstmarge hebben we wel wat meer klanten nodig, maar zullen we ze ongetwijfeld ook beter aan ons binden. En dat is voor ons als startende onderneming wel noodzakelijk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen