In gesprek met de toekomstige automonteurs en financieel adviseurs

Foto: Danny van den Aarsen

Op donderdag 18 januari vond de 3e editie plaats van Roosendaal On Stage. Bij deze gelegenheid gaan ruim 250 beroepsbeoefenaren vanuit ruim 130 bedrijven in gesprek met ongeveer 800 leerlingen over hun beroep en werkdag.

Het bedrijfsleven investeert in hun toekomstige collega’s en medewerkers door de jongeren een beter beeld te geven van een beroep. De VMBO leerlingen worden, als toekomstige vakkanjers en beroepsdromers, op deze manier in het zonnetje gezet. Roosendaal is een van de 19 gemeenten die het project Onderwijs On Stage realiseren. Onderwijs On Stage is een initiatief van ondernemer Corine Korrel en is gestart in 2007. Het is een succesvol concept gebleken met groot draagvlak bij deelnemende scholen, bedrijfsleven en gemeenten.

Op 30 januari, de Doe Dag van Roosendaal On Stage, brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de professionals waarmee ze een match hebben gemaakt. Dromen mag bij On Stage, dus alle beroepen zijn aanwezig: van automonteur tot financieel adviseur. “Op de Doedag kunnen de leerlingen echt ervaren hoe het werkt in zo’n bedrijf, laat Wethouder Hans Verbraak weten aan BN De Stem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen