Veel jongeren vinden Roosendaal niet aantrekkelijk als uitgaansstad

Dancetour 2013
Dancetour 2013
Foto: FB-pagina 'Ik wil langer stappen'

Volgens jongerenraad JONG Roosendaal vinden veel jongeren Roosendaal als uitgaansstad steeds minder aantrekkelijk. Daarom zijn ze gisteren de actie ‘Ik wil tot 4.00 uur – of langer – kunnen stappen’ gestart. De Facebook-pagina is een grote hit.

Een like betekent in dit geval een vind-ik-niet-leuk. Sinds 1 juli 2013 moeten bars en cafés in het weekend om drie uur ’s nachts dicht. Veel jongeren gaan liever stappen in Breda of Bergen op Zoom waar je tot vier uur terecht kunt. Ook meent de jongerenraad dat de gemeente te weinig heeft gedaan om het vertrek van festival Daylight uit Roosendaal tegen te houden.

Natte horecagelegenheden zijn zaken waar alcohol geschonken wordt. Onder droge horeca verstaat de gemeente bijvoorbeeld cafetaria’s en shoarmatenten. Deze mogen het een uurtje later maken.

Roosendaalse Lijst

Half maart kaartten Ronald Niehot en Yvonne de Beer van de Roosendaalse Lijst de zaak aan bij burgemeester Niederer. Aanleiding voor de raadsvragen was een artikel in BN/DeStem op 14 maart. Daarin vertelde de jongerenraad JONG Roosendaal dat Roosendaal als uitgaansstad steeds minder aantrekkelijk is.

Het verlies van een festival als Daylight (verhuisd naar vliegveld Seppe) doet het imago van de stad geen goed, meent JONG Roosendaal. Ook Dancetour, een evenement dat al een paar jaar Roosendaal aandoet, keert in 2015 niet terug.

Duim omlaag FacebookSaai…

De Roosendaalse Lijst vindt het zorgelijk dat jongeren Roosendaal saai vinden en hun vertier elders zoeken. De partij pleit voor een uitgaansklimaat dat aansluit bij de behoeften van jongeren en een proef met volledig vrijgegeven sluitingstijden.

Burgemeester houdt voet bij stuk

Hoewel de burgemeester in zijn antwoord liet blijken dat ook hij een goed uitgaansklimaat belangrijk vindt, is hij vooralsnog niet bereid de jongerenraad tegemoet te komen.

Niederer wijst erop dat verlenging van de sluitingstijd langduriger overlast voor de bewoners van de binnenstad tot gevolg zou hebben. Ook haalde hij een onderzoek uit Amsterdam aan: daaruit blijkt dat uitbreiding van de nachtelijke openingstijden direct verband houdt met een toename van het aantal ‘alcoholgerelateerde verwondingen’.

JONG Roosendaal

JONG Roosendaal is de jongerenraad voor de gemeente Roosendaal. De raad geeft gevraagd én ongevraagd zijn mening aan het College van B&W. In dit geval is van ‘advies’ geen sprake. Dit is actie!

Wil jij ook langer kunnen stappen?

  • Like de Facebook-pagina ‘Ik wil tot 4:00 – of later – kunnen stappen in Roosendaal’
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen