26 april: Oldtimer Oranje rit en Beat The King Festival

Oldtimer oranjerit 2014
Oldtimer oranjerit 2014
Foto: Hans van Damme

Op de dag vóór Koningsdag voor de 11e keer de Oldtimer Oranjerit. ’s Avonds live muziek tijdens het Beat the King Festival op de Oude Markt, en Tropicallll in De Moriaan.

Roosendaal viert gewoon twee dagen feest! NB: De cafés sluiten op Koningsnacht om 02.00 uur.

Oldtimer Oranjerit

In 2005 begonnen als aardigheidje bij de viering van 60 jaar bevrijding, daarna steeds gehouden op de dag vóór Koninginnedag en nu Koningsdag. De Oltimer Oranjerit is niet meer weg te denken uit Roosendaal.

Deze video van de Oldtimer Oranjerit 2013 hierboven is gemaakt door Cees van Merrienboer.

Om 10.00 uur komen zo’n 75 oldtimers aan op het Tongerloplein. Ruim een uur mag iedereen zicht vergapen aan de sleeën. Is dat te vroeg voor je? Na een rondrit tussen 11.15 en 14.00 uur staan de wagens er weer. Om 16.00 uur is de prijsuitreiking. Tegen vijven vertrekken de oldtimers en zit het eerste onderdeel van de Koningsdagviering erop.

Beat the King Festival | Koningsnacht Oude Markt

Een uurtje later begint op de Oude Markt het Beat the King Festival. Tussen 18.00 tot 0.00 uur toveren de dj’s Suyano, NAFFZ, David Ghetto, Gualtiero, Axis en Fullhouse de Oude Markt om tot een waar oranjeplein. Het belooft een gezellig, bruisend feest te worden. In de cafés gaat het, na het officiële programma, nog door tot 02.00 uur.

Het festival is gratis en voor alle leeftijden. Op Facebook maakt de Vereniging Horeca Oude Markt Roosendaal de komende dagen de line-up bekend.

Tropicallll | Koningsnacht Tongerloplein

Ook bij De Moriaan op het Tongerloplein treden verschillende dj’s op. Tussen 17.00 en 23.00 buiten; daarna gaat het feest tot 02.00 uur binnen verder.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen