Morgenmiddag aftrap nieuw T'Plein-seizoen met Angesz VG en Unreleased

08 mei 2015, 16:33 cultuur
150508 unreleased e1431095154806
Morgenmiddag op het Tongerloplein om 14.45 uur de aftrap van het nieuwe T'Plein-seizoen met zanger/gitarist Angesz VG en de pop- en rock coverband Unreleased.
Het zijn twee totaal verschillende optredens die de diversiteit van de serie Tongerlogeluiden van dit seizoen mooi weerspiegelen. Voor de organisatie een spannende middag, want de gloednieuwe geluidsinstallatie wordt getest.

T'Plein groeit

Stichting T'Plein wil vooruit. Wil meer, wil groter. Zo zijn er dit jaar twee keer zoveel acts geboekt als vorig jaar En tja, op hét openlucht cultuurpodium van Roosendaal mag een professionele geluidsinstallatie niet ontbreken. Daarom heeft Muziekcentrum Van Gorp deze week een nieuwe installatie afgeleverd, voorzien van de nodige instructies.
De vraag is alleen of het optreden buiten door kan gaan, want vóór de zonneschijn van maandag komt regen. Mochten de voorspelde lokale buien zaterdag in Roosendaal vallen, dan verhuizen artiesten en fans naar De Moriaan.
Frans Witteveen, secretaris van T'Plein: "We hopen echt dat het buiten door kan gaan. Kijk, gaan we met de nieuwe installatie naar binnen, dan moet je hem 'op een zacht pitje zetten' omdat je de bezoekers anders naar buiten blaast."

Op het plein kunnen de knoppen wat verder open en weten we of de nieuwe installatie aan onze verwachtingen voldoet.

Angesz VG: 14.45 - 15.30 uur

Angesz, de 30-jarige Angelo van Gastel uit Roosendaal, wilde al vanaf zijn tiende zanger worden. Zijn vader wilde eigenlijk dat zoonlief de viswinkelketen overnam. Toen Angelo doorzette, verkocht zijn vader de zaken om zijn zoon te steunen.
Vanaf zijn achttiende trad Angelo op in Spanje. Daar werd hij ontdekt door Sandra van der Valk van de bekende hotelketen. Enkele weken later had hij een contract op zak. In 2005 kwam zijn single Bonita uit.

Unreleased: 16.00 - 18.00 uur

Unreleased is een Noord-Brabantse pop- & rock coverband met ervaren muzikanten. Hun ambitie: samen lekker muziek maken en een feestje bouwen op het podium.
Dat lukt ze prima dankzij het gevarieerde repertoire en een goede verhouding tussen plezier en kwaliteit. Unreleased bestaat uit Dominique (zang), Erik (gitaar, zang), Kees (drums, zang) en Hans (bas).