Mezzosopraan Tania Kross in Roosendaal

Foto: Set Vexy

Gisteren bezocht mezzosopraan Tania Kross in het geheim een repetitie van ‘Zingen voor je leven’ in De Muzen. Ze had een cameraploeg bij zich van de nationale korenbond, en pottenkijkers konden ze niet gebruiken.

Tania Kross is ambassadrice van de nationale korenbond KBZON. De bond start binnenkort de campagne De Kick van het Koor. Voor het campagnefilmpje nam Kross een cameraploeg mee naar de repetitie van ‘Zingen voor je leven’.

Zingen voor je leven

‘Zingen voor je Leven’ is het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In Roosendaal is het koor voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad) in maart 2014 van start gegaan. De muzikale leiding is in handen van stemcoach Josje Jonker en muziektherapeute Deirdre Desta.

“Tania deed bij binnenkomst direct mee in een circle song, waarbij we in een kring improviserend zingen”, vertelt Desta. “Met haar prachtige stem tilde ze de muziek naar een hoger plan. Ook zong ze mee met ‘Breek’ en ‘Ik zing’ over kracht en overleven, wat voor ons koor echte lijfliederen zijn.”

Een echte opsteker

De koorleden vertelden wat zingen in het algemeen en het koor ‘Zingen voor je leven’ voor hen betekent. Tania vertelde op haar beurt enthousiast over hoe ze als klein meisje in de kerk in Curaçao zong. “Een echte opsteker voor ons allemaal en een extra drive om te blijven zingen”, vindt stemcoach Josje Jonker.

  • Meer weten? Bezoek de FB-pagina ‘Zingen voor je leven Roosendaal’.

Dit korte filmpje (4:29) laat zien wat ‘Zingen voor je leven’ inhoudt.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen