Domino-effect III in het Tongerlohuys

Tot 7 juni is in het Tongerlohuys het werk te zien van de in Roosendaal geboren Han Werz. ‘Het Domino-effect’ voegt daar een reeks op Werz geïnspireerde zelfportretten aan toe van kinderen van kinderdagverblijf Domino+.

Het is alweer het derde jaar dat de kinderen van het Roosendaalse kinderdagverblijf hun kunstwerken in het Tongerlohuys exposeren. In het Han Wezelaarzaaltje vind je een aantal kleurrijke vitrines met hun zelfportretten.

Domino+

Op kinderdagverblijf Domino+ zitten kinderen van 0 tot 12 jaar. Er heerst een huiselijke sfeer en de leidsters gaan er veel op uit met de kinderen: naar de markt, naar de kinderboerderij maar ook naar het museum. De directrice, Coby Jongmans, wil de kinderen zoveel mogelijk bagage meegeven.

Zelfportretten

Jongmans bepaalt elk jaar in overleg met het museum het thema van ‘Het Domino-effect’. Toen Jongmans langs de werken van Han Werz wandelde, vielen haar al snel de zelfportretten op en ze wist meteen: dit wordt het nieuwe thema. Anja Elst van het Tongerlohuys vindt de expositie een leuke verrijking.

In ‘Het Domino-effect’ vind je de leukste dingen, van creatief verwerkte babyfoto’s tot echt mooie werkjes van de al wat oudere kinderen. – Anja Elst

Han Werz-tentoonstelling

De tentoonstelling is een postuum eerbetoon aan de man die zijn eerste solo-expositie hield in de zaak van zijn broer in de Molenstraat. Zelf omschreef Werz zijn onderwerpen als ‘simpele, gelukmakende dingen uit mijn directe omgeving en de verstilde natuur’. Ook maakte hij een aantal treffende zelfportretten.

  • Het museum is geopend dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
  • Toegangsprijs volwassenen €3,20 (65+, CJP €2,50) / kinderen tot 5 jaar gratis, tussen 5 en 12 jaar €1,70.
  • Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, tel. (0165) 579966.

Familieleden van de kinderen die meewerkten aan ‘Het Domino-effect’ kunnen voor €1 een speciaal kaartje kopen bij Kinderdagverblijf Domino+.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen