Concert Musique Magique – Roosendaals Symphonie Orkest

Foto: redactie

Het Roosendaals Symphonie Orkest onder leiding van Martyn Smits laat je zaterdag 13 juni proeven van de magie van de klassieke muziek.

Het concert heeft dan ook de titel Musique Magique gekregen. Op het programma twee symfonieën van Beethoven en Schubert. Daarnaast brengt het orkest, samen met violiste Lieke Daniels, een romance van Dvořák.

Roosendaals Symfonie Orkest

Het Roosendaals Symfonie Orkest (RSO) is een amateurorkest dat zich al meer dan dertig jaar heeft bewezen. Het is in 1982 ontstaan uit een enthousiast groepje muzikanten dat regelmatig missen in de St. Jan opluisterde.

Onder leiding van dirigent Martyn Smits en zijn voorganger Rik Ghesquière is het RSO uitgegroeid tot een orkest met een breed repertoire. Het orkest werkt regelmatig samen met andere muziekverenigingen, zoals het Roosendaals Gemengd Koor, Omonia, Sinfonietta Breda en Stichting ROOS.

Behalve het klassieke werk krijgt ook moderner repertoire een kans. Met het Nieuwjaarsconcert op Nieuwjaarsdag in schouwburg De Kring bouwt het RSO samen met de schouwburgdirectie aan een nieuwe traditie in Roosendaal.

Lieke Daniels

Violiste Lieke Daniels (1992) speelt sinds haar zevende viool. Op 16-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg. In 2010 stroomde ze door naar de vakopleiding.

Lieke is concertmeester bij het Euregio Jeugdorkest en het Tilburgs Festival Orkest en geeft les aan de muziekschool in Kaatsheuvel. Verder speelt ze regelmatig in ensembles met uiteenlopende bezettingen en als soliste.

  • Zaterdag 13 juni, schouwburg De Kring, 20.15 uur.
  • Volwassenen €15, kinderen €10.
  • Meer weten? Kijk op de website van het RSO.

150608 Concert Musique Magique

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen