The Cool Quest mist de boot op PALM PARKIES

Foto: Danny van den Aarsen

PALM PARKIES Roosendaal hield het niet droog. De nog niet zo ervaren funkyband The Cool Quest kon niet voorkomen dat het festivalterrein leegliep.

Voor velen maakt het niet zoveel uit wie er op het podium staat. Zoals voor de 23-jarige Melissa Teunis uit Roosendaal. “Ik ga al jaren naar PALM PARKIES. De sfeer is altijd goed. Dus zolang het niet daadwerkelijk staat te regenen, ben ik er.”

150729 The Cool Quest - PALM PARKIES
The Cool Quest, foto’s: Danny van den Aarsen

Mooi-weer-festival

Theunis maakt al duidelijk dat PALM PARKIES eigenlijk maar één vijand heeft: regen. Bij een slechte weersverwachting blijven mensen weg, tenzij er een bekende band geboekt staat. En dat is The Cool Quest nog niet.

Er was misschien tweehonderd man die lang niet allemaal tot het eind toe bleven. Voor een PALM PARKIES concert is dat weinig, érg weinig.

150729 The Cool Quest - PALM PARKIESBand met potentie

The Cool Quest is een band met mogelijkheden. Of het ook geschikt ‘festivalmateriaal’ is, is maar de vraag. Voorlopig lijkt The Cool Quest meer een band voor kleinere zaaltjes en clubs dan voor een festivalpodium. Ze missen de ervaring om van een concert in de regen een feestje te maken.

Standhouders niet tevreden

PALM PARKIES hanteert dit jaar een strenger ‘deurbeleid’. Je mag geen eigen eten en drinken meenemen. Het concert is gratis, maar de bands en het terrein zijn dat niet. Dus moet de organisatie érgens geld aan zien te verdienen.

De inkomsten komen van de standhouders. Die vonden The Cool Quest geen gelukkige keus. Een standhouder vertelt: “Met zo weinig bezoekers draait het evenement simpelweg verlies. Dus wat ons betreft: boek bekendere bands.”

Daarnaast wijzen ze op het gebrek aan schuilmogelijkheden. Het grote en vandaag zompige grasveld bij het Vrouwenhof is bij regen allesbehalve ideaal.

Lang zal hij leven

Teunis en haar vrienden bleven, een feestelijk gekleed groepje dat PALM PARKIES wat opvrolijkte. Ze hadden dan ook een verjaardag te vieren.

En dat is dan weer het mooie van PALM PARKIES: je stapt naar de manager van de band en dan klinkt aan het eind een funky versie van Lang zal hij leven.

150729 The Cool Quest - PALM PARKIES

Geen nood

Het EHBO-team had niet zoveel te doen. Zij krijgen het pas druk als het dertig graden is en er een op elkaar gepakte, dorstige meute staat.

Geen nood dus. Ook op een ander vlak geen nood: volgende week is er weer een PALM PARKIES. Dan met Frimout en wie weet met wat voor weer!

150729 The Cool Quest - PALM PARKIES

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen