Programma Tappage 2015

06 nov 2015, 21:09 cultuur
150805 heavy duty rock hans van dijke e1438782971952
Morgenavond, de eerste zaterdag van november, is het Tappage 2015. Live muziek op maar liefst dertien podia.
De organisatie van de Tappage is in haar nopjes. "Er staat weer een mooi programma klaar. Alle deelnemers hebben gezocht naar top entertainment.

Variatie

De Tappage - al bijna dertig jaar een begrip in Roosendaal - is bedoeld als stapavond voor muziekliefhebbers van alle leeftijden. Toch komen er traditiegetrouw meer veertigers en vijftigers op af dan twintigers.
Kijk snel wie waar wanneer te vinden is in het gevarieerde programma. En vergeet niet: alle optredens zijn gratis!

Programma (op alfabet)

Bij Moedersstaat in het teken van TOTO met de tribute band Totolicious. Dus alle hits komen deze avond voorbij, zoals Rosanna, Africa en Hold the Line.
  • Aanvang 21.00 uur, Markt 22
Bluescafé Kerkzicht besloot The Hellhounds terug te vragen na een geslaagd optreden begin juli. Deze vijfkoppige bluesband laat de jaren '50 weer herleven.
  • Aanvang 22.00 uur, Tongerloplein 4
Bonnefooi is een nieuw café in de Raadhuisstraat dat niet wil achterblijven. Hier staat JazzGeijn op het podium, een bekende Roosendaalse jazzformatie met onder andere vader Ton en zoon Rob van de Geijn.
  • Aanvang 20.00 uur, Raadhuisstraat 5
Burgers & Beers heeft de broers Andy en Berry Dellenoy geboekt. Roep een titel of neurie een regel, en de Dellenoy Brothers spelen het nummer direct op hun keyboards. Kortom, een en al interactie tussen publiek en artiesten.
  • Aanvang 21.00 uur, Markt 30
Captain Cook’s kent zangeres Monique de Bruin van haar optredens met de bands 666 en Glance. Tijdens de Tappage geeft Monique een solo-optreden. Ze belooft een 'energieke en flamboyante performance' in allerlei genres.
  • Aanvang 22.00 uur, Markt 17
In Chagall vind je Heavy Duty Rock, een rock coverband. Bandleider is de Roosendaalse drummer Peter Sacharias. De band met zangeres Tamara de Wit speelt onder andere nummers van AC/DC, ZZ Top, Bob Seger en Tina Turner.
  • Aanvang 21.00 uur, Markt 24
Dakota’z heeft G cool and Friends weten te strikken. Bereid je voor op een mix van soul, soca, funk & dance classics met verrassende gastoptredens.
  • Aanvang 21.30 uur, Markt 14
Zoals gebruikelijk maakt De Drie Weesgegroetjes van de Tappage een roze zaterdag. De grande dame van de Zeedijk Miss Victoria False staat op het podium met haar vriendin Charitee de la Bustier. De avond wordt voortgezet met Saskia Soulfull voor het echte disco- en soulwerk.
  • Aanvang 21.00 uur, Molenstraat 42
JaxX is een nieuw bruin café aan de rand van het stapgebied in Roosendaal. Hier treden morgen The Driftwood Penguins (indie rock/pop) en Trading the Crow op. Trading the Crow is een poppie/punk/rock band met eigen werk, geïnspireerd door bands als Green Day en Bouncing Souls.
  • Aanvang 21.00 uur en 23.00 uur, Molenstraat 60
De Moriaan heeft met Copycat een band gestrikt waar je moeilijk bij kunt stilstaan. De coverband staat bekend om z'n eigenzinnigheid en het gevarieerde repertoire met nummers van John Mayer en Snowpatrol tot Queens, Robbie Williams en Simply Red.
  • Aanvang 22.00 uur, Tongerloplein 9
Bij De Raatskelder staat al sinds jaren Double XL op het podium tijdens de Tappage. Dat is niet voor niets: met deze coverband wordt de avond gegarandeerd een feestje.
  • Aanvang 21.00 uur, Markt 20
In café De Sjoes geven The Fortunate Sons een spetterende Tribute to Creedence Clearwater Revival. De band vindt dat het C.C.R. repertoire niet verloren mag gaan en heeft zich ontpopt tot trefzekere vertolkers van hun helden.
  • Aanvang 22.00 uur, Markt 16
Time out laat Back to Basic hun gang gaan. Dat betekent dat elk nummer een eigen draai krijgt, of het nu een good old rocksong is, een soulklassieker of een top-40 hit.
  • Aanvang 23.00 uur, Bloemenmarkt 15
Wapen van Roosendaal heeft de grotendeels Roosendaalse formatie SOOPH! geboekt. Deze band brengt pop, disco, soul, dance en nog veel meer. Bekende en onbekende nummers van nu en lang geleden maar dan in een eigen SOOPH! jasje.
  • Aanvang 21.00 uur, Markt 9
151106 tappage 2015