Roosendaal Leeft! vanaf morgen...

26 nov 2015, 15:53 cultuur
151126 roosendaal leeft 2014 fb vhom e1448548644676
Morgenavond begint Roosendaal Leeft! Een driedaags muziekfeest op de Markt. "Het is natuurlijk altijd een gok, maar ik vermoed dat alle drie de dagen zullen aanslaan."
Aan het woord is Ton Jooren, coördinator van de Vereniging Horeca Oude Markt (VHOM) die het evenement organiseert. Hij vertelt: "De tent zelf staat al. Op dit moment is men druk bezig het horecagedeelte in te bouwen. Waar dit weekend de artiesten optreden, ligt volgende week de schaatsbaan."

Vijfde keer

Eerdere edities van Roosendaal Leeft! in 2008, 2009, 2013 en 2014 waren een groot succes. Volgens Jooren is de programmering dit jaar nóg gevarieerder.

WIRWar

Vrijdagavond is het thema WIRWar met elk half uur een andere muziekstijl, van Ibiza Sounds tot Dutch Classics. Roosendaalse jongeren hebben een stevige vinger in de pap gehad bij het uitkiezen van de artiesten. Bekijk het programma - met onder andere de dj's Qyn, Skinny D en Axis - op de Facebook-pagina van WIRWar .

The Fifties

Zaterdagavond tijd voor een grootse Après Skiparty. Zondag vindt een Winterdance-versie plaats van Back to the Fifties. Jooren: "Het festival deze zomer was een schot in de roos. Een goede reden om dit thema tijdens Roosendaal Leeft! te laten terugkeren."
De muziek uit die jaren doet het ook goed bij mensen die the fifties niet bewust meegemaakt hebben of nog niet eens geboren waren. Jooren verwacht dan ook een gemengd publiek, al dan niet in stijl uitgedost.

Verwarming

De kaarten gaan als warme broodjes over de toonbank. Maar, zo stelt Jooren: "Als het aan ons ligt, is de tent drie dagen uitverkocht."
Over warmte gesproken, daar wil Jooren nog wel iets over kwijt. "Vorig jaar was het nogal koud in de tent. Daarom hebben we nu een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd om de verwarming te verzorgen. Ook dat is echt een verschil met vorig jaar."

Voorverkoop

Het kan vriezen, het kan dooien, maar Roosendaal Leeft! is erop voorbereid. Ben je van plan om te gaan en wil je niet teveel geld kwijt zijn? Koop je kaarten dan op een van de voorverkoopadressen: dat scheelt je tot 3,50 euro per kaartje.
151126 roosendaal leeft programma vhom