Syrisch kwartet te gast bij kerstconcert Vox Jubilans

Moeder Godskerk
Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Zondagmiddag geeft Vox Jubilans een kerstconcert met als speciale gast het Syrische kwartet MAQAM. Het thema van dit concert is ‘Vluchtelingen wereldwijd’.

Toen gemengd koor Vox Jubilans begin dit jaar koos voor dit thema, hadden ze er geen idee van hoe actueel hun thema zou worden.

Vluchtelingenwerk

Extra gemotiveerd door de ontwikkelingen van afgelopen maanden zijn de leden aan de slag gegaan om van dit concert een bijzondere middag te maken. De opbrengst van het concert en de kleine markt die na afloop wordt gehouden, gaat naar Vluchtelingenwerk Roosendaal.

MAQAM

Speciale gast deze middag is het kwartet MAQAM dat bestaat uit vier Syrische vluchtelingen. De klarinettiste is de in Roosendaal wonende Mari Kamar. Kamar (37) is nu bijna drie jaar in Nederland en doceerde daarvoor aan het conservatorium in Damascus en was verbonden aan het Syrisch Nationaal Symfonie Orkest.

Ook de andere leden van het kwartet zijn professionele muzikanten. De muziek helpt hen hier een nieuw leven op te bouwen.

Divers programma

Het kwartet verzorgt een muzikaal intermezzo en laat het publiek kennismaken met Syrische kerstmuziek. Daarnaast speelt Mari Kamar samen met pianiste Nadia Rutkovska de Solo de Concours van Henri Rabaud.

Het koor brengt werk van onder anderen Mozart, Rutter en Nyberg met solo’s van sopraan Elma Timmers. Ook zijn er enkele meezingliederen. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigente Gunita Kronberga.

  • Zondag 20 december, Moeder Godskerk, Kennedylaan.
  • Het concert begint om 15.00 uur. De kerk gaat om 14.30 uur open.
  • Kaarten €7,50, kinderen tot 12 jaar gratis.
  • Na afloop een kleine markt, Iraakse hapjes en een drankje.
  • Meer weten? Kijk op de website of op de Facebook-pagina.
foto: Henk van Roijen
foto: Henk van Roijen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden