Alles wat je moet weten over de Neutbon

Neutbon 2016
Neutbon 2016
Foto: Michael Kamphuis

Omroep Brabant meldde dit weekend dat de Roosendaalse Neutbon dit jaar opnieuw duurder is geworden. Dat is niet waar. Net als vorig jaar krijg je 12 bonnen voor 25 euro. Een biertje kost daarmee €2,08.

De Neutbon is een officieel betaalmiddel, uitgegeven door Koninklijke Horeca Nederland. De bon is alleen te gebruiken in de aangesloten cafés in Roosendaal en enkele kroegen in de dorpen. In de praktijk kun je in elk geval in de binnenstad de Neutbon vrijwel overal inwisselen.

Er zijn geen speciale verkooppunten. Overal waar je met Neutbonnen kunt betalen, kun je ze ook kopen. Dat geldt ook voor de buitentaps.

Niet alle prijzen gelijk

Een biertje of iets fris heb je voor één bon. Een wijntje kost bij de ene kroeg één bon, bij de andere twee. Dat bepalen de cafés zelf. Aan halve bonnen wordt niet gedaan. Dat een wijntje anderhalve bon zou kosten, zoals Omroep Brabant stelt, klopt niet.

Geldigheid Neutbon

De Neutbon is tot 22 februari een officieel betaalmiddel. Michael Kamphuis van de Smalle Pijp op de Markt is lid van de Roosendaalse afdeling van Horeca Nederland. Hij geeft als tip: “Al koop je er een broodje voor, dat kan ook. Dan gaat er gewoon 2,08 euro van de prijs af.”

Zorg wel dat je van je bonnen afkomt: volgend jaar zijn ze niet meer geldig. Zo kun je dit jaar ook niet met de Neutbon 2015 betalen. Terug inwisselen is niet mogelijk.

Zorg dat je van je Neutbonnen afkomt!

Wat gebeurt er met het geld van betaalde maar niet-gebruikte bonnen? Kamphuis legt uit: “Horeca Nederland, afdeling Roosendaal, is sponsor van Stichting Carnaval. Daar gaat een deel van het geld heen. Maar we hebben ook een buffer nodig voor het geval dat er bijvoorbeeld valse bonnen in omloop komen.”

Lees ook over carnaval:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen