10.000 euro voor Theaterwerkplaats Tiuri

Foto: Kiwanis

De derde editie van Kiwanis KringKids was op 10 juli een daverend succes en er werd een mooi bedrag opgehaald voor Theaterwerkplaats Tiuri.

Kiwanis KringKids is een open podium voor jongeren uit de regio tussen de 6 en 18 jaar met een muzikaal talent en/of ambitie op het gebied van zang, dans en instrumentale muziek. Voor al die jongeren, die altijd al een keer op het schouwburgpodium wilden staan of wilden optreden voor een groot publiek was dit een uitgelezen mogelijkheid om zich te presenteren.

De ongeveer 80 deelnemers – bestaande uit solotalentjes, duo’s, trio’s of hele groepen – zongen, speelden en dansten het fantastische bedrag van € 10.000,- bij elkaar voor het goede doel: Theaterwerkplaats Tiuri. Zoals bijna altijd betreft het een goed doel gericht op kinderen, legt Olav Posthumus uit. “KringKids is een fantastisch podium voor en door kinderen, maar is zeker géén talentenjacht. Wij zijn in praktijk echt geen deskundigen om zoiets te beoordelen. Alle kinderen zijn in feite winnaar, omdat ze hier niet alleen hun talent tonen, maar dit ook doen om andere kinderen te helpen.”

Het publiek bepaalt de winnaars door geld aan hen te doneren. De talenten, welke het meeste geld inzamelden, wonnen dus en kregen de Kiwanis KringKids Bokaal 2016 uitgereikt uit handen van de heer Hans Verbraak, de Roosendaalse Wethouder van Cultuur.

De opbrengst van Kiwanis KringKids 2016 gaat dit jaar in zijn geheel naar Theaterwerkplaats Tiuri en werd door oud-Burgemeester en thans voorzitter van Tiuri, de heer Michel Marijnen, met veel dank in ontvangst genomen.

De ongeveer 400 bezoekers aan Kiwanis KringKids doneerden uiteindelijk de hoogste bedragen aan:

  • Categorie Zang: Josette Heezen
  • Categorie Instrumentaal: Stijn Schreuders
  • Categorie Dans: Urban Dance

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden