Theaterfestival strijkt neer in West-Brabant

Foto: En Plein Public

Vanaf 12 augustus strijkt het wijktheaterfestival En Plein Public weer neer op verschillende plekken in en rondom Roosendaal, Breda en Oosterhout. Het festival is een reizend wijktheaterfestival dat gratis de wijken induikt.

En Plein Public brengt altijd een mix van lokale ‘community art projecten’ en professionele voorstellingen die je kunt kennen van de bekendere theaterfestivals in Nederland. Het verschil tussen deze twee wordt aangegeven met het Goede Buur en Verre Vriend – symbool. Het gaat om een nieuw concept dat door En Plein Public bedacht is. Goede Buur activiteiten zijn dóór, vóór en mèt buurtbewoners gemaakt. Dit is 100% theaterplezier uit joúw buurt. Verre Vrienden komen van grotere en bekendere theaterfestivals en brengen bijzondere en indrukwekkende voorstellingen.

Doorlopend programma: Mobiele mini bioscoop

En Plein Public heeft een heuse mini mobiele bioscoop waar korte animatiefilms draaien. Er zijn twee blokken: die van professionele makers van AKV | St. Joost en die van jonge leerlingen van Nieuwe Veste. ’s Avond rond 21:30 uur (zonsondergang) sluiten we af met een speciale film van de filmkenners van IDFX (bekend van onder andere Film in het Park).

Food: Cathy’s IJs en gezellige bar van je lokale stamkroeg

Natuurlijk is er ook meer dan genoeg te eten en drinken! Op elke plek verzorgt de lokale kroegbaas voor een natje en een droogje. Daarnaast biedt Cathy vanuit haar roze rollende keukentje je maaltijden en lekkers aan. En natuurlijk ijs!

En Plein Public strijkt neer in:

  • 19 augustus       Breda West, Princenhage
  • 26 augustus       Breda Zuid, Ginneken
  • 31 augustus       Roosendaal
  • 01 september    Oosterhout
  • 02 september    Breda Noord,  Hoge Vucht
  • 09 september    Breda Centrum, Station

Meer informatie

En Plein Public vindt plaats van 12 augustus tot en met 9 september. De toegang is gratis. Meer informatie over het programma en andere belangrijke zaken vind je op de website van En Plein Public. Festival En Plein Public is een initiatief van Stichting Worstenbrood in samenwerking met vele culturele lokale partners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen