Steven Troch in café Kerkzicht

Foto: Guido Van Damme

De belgische mondharmonica-speler Steven Troch blaast iedereen omver met zijn originele bluessongs. Op zondagmiddag 14 augustus om 16:00 vindt in café Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal een optreden plaats.

Het gaat hard voor deze ster-muzikant sinds hij zijn in San Jose opgenomen debuut-cd op het publiek losliet.
Steven Troch draait al sinds 1994 mee in het bluescircuit van de lage landen. Zo toerde hij jaren met de band  “Fried Bourbon” en blies hij zich het laatste jaar in de schijnwerpers als begeleider van de Finse zangeres Ina Forsman en blues troubadour Tiny Legs Tim. Hij won bovendien twee prestigieuze internationale wedstrijden “King Of Swing” (2012) en “King of Chromatic Blues Harmonica” (2014). Zijn jarenlange ervaring resulteert in zijn solo debuut “Nice ‘n’ Greasy” dat hij opnam in California (USA).  De Steven Troch Band bestaat uit topmuzikanten van de belgische-nederlandse rootswereld. Samen zetten ze een dijk van een sound neer: smeuïg, intens, authentiek en rijk aan diversiteit.

Bluesmagazine Back To The Roots schrijft:  “Zonder twijfel maakt Steven deel uit van de bluestop in de Benelux en wat mij betreft is “Nice ‘N’ Greasy” de belgische blues-cd van het jaar.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen