Eye-Candy 13 opent de deuren voor publiek

Van links naar rechts: Yuka Okubo, Eikou Sumura en Jos Rijff.
Van links naar rechts: Yuka Okubo, Eikou Sumura en Jos Rijff.
Foto: Anita Ammerlaan

De expositie Eye-Candy 13 opent zondag 16 oktober van 13:30 tot 17:00 feestelijk haar deuren. Wethouder Hans Verbraak zal om 14.30 uur de officiële opening verrichten. In deze expositie  presenteert Galerie Anita Ammerlaan het professionele werk van 12 kunstenaars in de 1150m2 grote galerie aan de Oude Markt van Roosendaal.

De werken van Eye-Candy 13

De tentoonstelling toont tot en met 8 januari de werken van: Jos Rijff, Fons Uytdehaag, Marina Cleiren, Marijke in den Bosch, Mathisse Arendsen, Agda de Jong, Gerard van Velzen, Lida Dijkstra-Pastoor, Adrienne Kusters, Brita Seifert, Hay Hermans en Anita Ammerlaan. De expositie biedt een diversiteit aan kunstwerken. Onder andere schilderijen in verschillende technieken en stijlen, foto’s, tekeningen, keramiek, mixed media sculpturen en glasobjecten zullen te bezichtigen zijn.

Tevens zal er een groot Ikebana kunstwerk te zien zijn van de bekende Japanse Ikebana kunstenaar Eikou Sumura. Hij maakte deel uit van de Ikebana tentoonstelling die van 30 september t/m 2 oktober plaats vond bij Anita Ammerlaan. Kunstwerken van de volgende Ikebana kunstenaars, die ook deelnamen aan deze tentoonstelling, zullen ook te zien zijn tijdens Eye-Candy 13: Anne-Riet Vugts, Monique van de Ven, Wil Oortman, Truus Verduyn, Rita Nagelkerke, Julia op den Brouw en Connie Fluijt.

Klanken en klinken

Nina’s Kitchen, bestaande uit Nina van der Stouw, peter Fischer en Arjan van de Ree, zorgt tijdens de opening voor passende live muziek. De stijl van Nina’s Kitchen is Americana met afgewisseld akoestisch gitaar en een zwaarder rockgeluid. Ook is er een wijnproeverij, georganiseerd door Corné Janssen. De wijnen importeert hij zelf uit verscheidene Europese landen bij kleine boeren. Corné Janssen heeft momenteel een Pop-Up winkel in de Dr. Braberstraat.

De organisatie

Kunstenaar Anita Ammerlaan heeft samen met haar echtgenoot Patrick Roeloefs de touwtjes van Eye-Candy 13 in handen. Anita Ammerlaan studeerde in 1999 af aan de Willem de Kooning Academie voor Schoone Kunsten in Rotterdam en samen met haar echtgenoot houdt zij zich fulltime bezig met kunst,

De expositie is voor iedereen gratis te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur, de agenda is te vinden op de website van kunstenaar Anita Ammerlaan.

  • Zondag 16 oktober van 13:30 tot 17:30
  • Markt 39, te Roosendaal
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen