Lustrum Avondkerstloop in Nispen

Foto: Sportdorp Nispen

De alweer 5e editie van de Avondkerstloop in Nispen op zaterdagavond 17 december 2016. De organisatie blikt vooruit op dit Lustrum jaar en hoopt op een record aantal deelnemers die net voor de kerstdagen de hardloopschoenen uit de kast willen halen.

De kersttruien al uit de kast, de sjaals drie keer omgeslagen en de kerstboodschappen al gedaan, maar eerst nog even naar Nispen voor de prachtige Avondkerstloop. Voor jong en oud is het hier te doen, zo spreekt organisator Frank Mattijssen. Na een prachtige warming-up op het kerkplein voor alle deelnemers zullen de kinderen van 6 t/m 9 jaar om 18.00 uur vanuit de kerk startten voor de ronde van 800 meter. Uiteraard gaat dit weer gepaard met luid gejuich de toeschouwers die in grote getalen zijn gekomen voor dit prachtige evenement. De dorpskern, die weer in vuur en vlam staat door o.a. de brandende kaarsjes langs het parcours, zal rond 18.15 uur getrotseerd worden door de kinderen van 10 t/m 12 jaar.

Sfeervol Nispen

Niet alleen het lopen is belangrijk. Ook de saamhorigheid en sfeer in ons Nispen is heel erg belangrijk. Na twee rondjes van 800 meter zullen ook deze kinderen worden verwelkomt met warme chocolademelk. Aldus Ad van Hees. Een heerlijk warme glühwein krijgen de deelnemers van de 5 en 10 kilometer in het vooruitzicht, maar eerst moet er ook door deze deelnemers gelopen worden. Om 18.40 uur valt het startschot voor de 5 kilometer door straten van de Heerlijckheid Nispen. Twee ronden van 2,5 kilometer zullen worden afgelegd. Met muzikale ondersteuning onderweg worden ze begeleid en kan iedereen in zijn eigen tempo genieten in de mooi verlichte straten.

Om 19.30 uur zal de kerk weer vol staan met deelnemers die dan gaan vertrekken voor hun uitdaging van 10 kilometer. Daar de organisatie de Avondkerstloop een serieuze wedstrijd vindt, staat de wedstrijdleiding onder begeleiding van Atletiekvereniging Thor uit Roosendaal. Frank Mattijssen van de organisatie vindt de digitale waarneming daarom belangrijk. We willen wel weten welke tijden er gelopen worden in Nispen.
Avondkerstloop 2016
Het is een serieuze wedstrijd en er zijn in de laatste jaren geweldige toppers geweest op de 10 kilometer. Wat te denken van Jeroen van Damme, Bram Som en Bart Spruijt uit Antwerpen die met 33.08 nog steeds het parcoursrecord in handen heeft. Zo ook bij de vrouwen heeft een Belgische Els van Hooijdonk het record in handen met 39.35. Dit jaar gaan we kijken of dit record zal worden aangescherpt. De prijsuitreiking voor de 10 kilometer vindt plaats in de prachtige Zaal Verhoeven, aan de sfeer in ons mooie Nispen zal het dus niet liggen. Aldus Rob Clarijs
Daar het een lustrum is heeft de organisatie besloten om regionale toppers uit te nodigen om deze toptijden op de 10 km aan te vallen en krijgen ze als beloning een premie in het vooruitzicht van € 75 bij het verbeteren van het parcoursrecord zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Ook zal de overall winnaar bij de dames en heren op de 10 kilometer een premie van € 25 mogen ontvangen. De organisatie heeft hun uiterste best gedaan om iedereen een geweldige sportieve avond te bezorgen.

Inschrijven voor de kerstloop

Deelnemers kunnen zich inschrijven. Ga hiervoor naar www.sportdorpnispen.nl – Avondkersloop en hopelijk tot 17 december!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen