Jeugdige instrumentalisten treden op met big band

Foto: Sieben Recreatie

Een vijftiental jeugdige instrumentalisten greep zondagmiddag de kans een keer mee te spelen met een echte big band. Daarmee is het experiment wat de Valley Sound Big Band betreft meer dan geslaagd en krijgt het volgend jaar een vervolg.

“Dit voorziet echt in een behoefte. Buiten een algemene oproep gaan we volgende keer harmonieën en muziekdocenten gerichter benaderen om hun jonge talenten af te vaardigen”, aldus een tevreden dirigent Peter Bogers. Hij weet het aan het stormachtige herfstweer dat de publieke belangstelling zondag beperkt bleef tot de dapperste familieleden van de spontane deelnemers.

Muzikale vuurdoop

Voor de muzikale vuurdoop meldden zich trompettisten, een trombonist, saxofonisten, een bassist, een drummer, een percussionist en een pianist. Het concert kreeg nog een verrassend slot met een optreden van de nieuwe, jeugdige ‘small bigband’ Hip, waarvan verschillende muzikanten ook aan het experiment hadden meegedaan.

Het concert was voor de nieuwe zaal van Sieben Recreatie in De Stok overigens een akoestisch examen, maar zowel muzikanten als publiek beoordeelden de klank als ruim voldoende. Het gezamenlijk initiatief van Sieben en de VSBB om big band muziek meer onder een jonger publiek te brengen, wordt volgend jaar wellicht in een zomer- en wintereditie herhaald. In de zomer wordt dan een van de buitenpodia gebruikt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen