Kerstmis op het Tongerloplein

Foto: Jan Hendriks

Zondag 18 december 2016 staat het Tongerloplein in het teken van Kerstmis 2016. In samenwerking met T’plein | Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo, organiseren diverse leden van Atletiekvereniging THOR en Roosendaal Zingt een programma dat geheel in het teken staat van Kerstmis.

Het programma bestaat uit een kerstmannenloop met start in de St. Jan en finish op het Tongerloplein met aansluitend het jaarlijkse meezingfestijn ‘Roosendaal Zingt Kerst’, eveneens op het plein. T’plein vervult een coördinerende en faciliterende rol.

Kerstmannen helpen voedselbank

De kerstmannenloop is net als vorig jaar geen wedstrijd. Doel is namelijk om zoveel mogelijk kerstpakketten te verzamelen voor de voedselbank. Kerstpakketten die worden aangeboden door ondernemers, winkeliers en alle toeschouwers van de loop. Kortom, de kerstmannenloop 2016 staat geheel in het teken van de kerstgedachte en het goede doel.

Door als toeschouwer en/of ondernemer een presentje/pakketje mee te nemen voor de Voedselbank, kan een ieder op zijn/haar eigen manier een persoonlijke invulling geven aan de kerstgedachte. Wat voor een presentje het wordt, bepaalt een ieder voor zichzelf. Dat kan namelijk van alles zijn. Van voedsel tot kleding, speelgoed, etcetera. Tijdens de loop dienen de meegebrachte pakketjes aan één van de vele hardlopende kerstmannen overhandigd te worden. Deze bieden het vervolgens op het Tongerloplein aan aan de Voedselbank. Plaats van handelen is wederom het Tongerloplein waar de finish plaatsvindt. Start: 16.00 uur in de St. Jan.

Inschrijven op de dag zelf vanaf 13.30 uur in De Kring Roosendaal waar deelnemers zich ook om kunnen kleden. Aansluitend onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ wordt een parcours van 4 kilometer afgelegd in de binnenstad en winkelcentra van Roosendaal. Het eerste deel van het parcours wordt geneutraliseerd afgelegd. Het tweede en laatste deel is een vrije loop van 700 m. Omdat ook wandelen en Nordicwalken tot de mogelijkheden behoren, kan iedereen, dus ook het hele gezin, deelnemen. Voorinschrijven kan via de website van de Kerstmannenloop.

Kerstmannenloop Roosendaal

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen