Theaterweekend De Kring: Voor een tientje naar het theater

Foto: De Kring

Op 20, 21 en 22 januari  zal in Nederland voor de tweede keer het BankGiro Loterij Theaterweekend worden georganiseerd. Maar liefst zestig theaters bieden een gevarieerd programma aan voorstellingen voor slechts tien euro aan en organiseren op zaterdag 21 januari een open dag.

Theater is ‘chill’
Deze bijzondere gebeurtenis is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds en komt tot stand in samenwerking met VSBfonds, Ministerie van OC&W en de branchepartijen VSCD, NAPK en VVTP. Het Theaterweekend is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Meer dan zestig Nederlandse theaters zullen in dit weekend een gevarieerd en aansprekend programma aanbieden voor 10 euro per voorstelling. Het BankGiro Loterij Theaterweekend heeft als doel om een breed publiek op een laagdrempelige manier te laten beleven hoe inspirerend, ontroerend, hilarisch, ontwapenend, krachtig, ontregelend, plezierig, ontspannend of hoe ‘chill’ theater is.

De Kring 
Het theater in Roosendaal, De Kring, doet op vrijdag en zaterdag ook mee aan het Theaterweekend. Vrijdagavond staat in het teken van een grote lach met een Cabaretmarathon. Zaterdag overdag is een middag voor de hele familie. Wardo de verwonderaar komt met Wonder School Live (Telekids) naar De Kring en na afloop kun je Wardo in het echt ontmoeten in de foyer. Zaterdagavond wordt een muzikale avond. Na de show van Brace is er muziek in Over de Tong. Voor meer informatie over de voorstellingen kun je terecht op de website van De Kring www.dekringroosendaal.nl.

Open dag
De Kring opent zaterdag 21 januari tussen 12.00 uur en 17.00 uur haar deuren voor iedereen. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen, er worden op verschillende tijdstippen deze dag rondleidingen aangeboden door het theater. Voor de kinderen zijn er workshops goochelen en is er een vossenjacht. Over de Tong is geopend vanaf 12:00 uur en hier kan geborreld worden met live muziek op de achtergrond. Ook voor gasten die niet naar de voorstelling komen: rond 15.10 uur, na afloop van de voorstelling is er een korte meet & greet met Wardo de verwonderaar. Vergeet niet je eigen truc te laten zien aan Wardo. De open dag en meet & greet zijn gratis toegankelijk. De voorstelling Wonder School Live kun je voor slechts een tientje bijwonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen