Live bier brouwen tijdens HapStap

Foto: Eef Stoopendaal

Altijd al een keer zelf speciaal bier willen brouwen? Drie enthousiaste lokale brouwers brouwen live en vertellen alles over het brouwproces tijdens het HapStap festival van 2 tot 5 juni 2017.

In 2006 heeft amateurbrouwer Peter Broos tijdens een proeverij van het Roosendaals Biergilde de aanwezige leden geconfronteerd met een door hem thuis gebrouwen bier. Dit bier beviel zo goed, dat ze het tijdens HapStap 2006 op de markt hebben gebracht onder de naam ‘Arnulfus Tripel’. De overige speciaalbieren van Arnulfus volgden snel. Dit is ook de sterke verwachting tijdens het komende evenement met de nieuwe lokale bieren van brouwerij Laveloos en brouwerij Hart4bier, allen lid van het Roosendaals Biergilde.

Roosendaals Biergilde

Het Roosendaals Biergilde heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Naast het vergaren en delen van specifieke bierkennis, zijn 6 leden zich gaan toeleggen op de kennis van het brouwproces. En niet zonder resultaat.

Na het regelmatig claimen van de keuken of de badkamer om een speciaalbier te bereiden, hebben de brouwers bij een succesvol smakelijk gerstenat professionele apparatuur aangeschaft of zijn ze in gesprek gegaan met een regionale bierbrouwer om het volume te vergroten. Trots willen de drie brouwers het publiek gezamenlijk tijdens HapStap hun speciaalbieren vanuit café de Sjoes laten proeven en beleven.

Hart4Bier

Nadat in 1940 de laatste bierbrouwerij “De Driehoek” zijn deuren heeft gesloten is er lange tijd geen brouwerij meer geweest in Roosendaal. Sinds 2014 is er weer een kleinschalige huisbrouwerij aanwezig, die zich toelegt op de productie van speciaalbier met speciale aandacht voor de natuurlijke grondstoffen in het bier. Brouwer Maurice Hermans wil met zijn unieke recepturen het publiek kennis laten maken met de niet standaard smaken op het gebied van bier. Zijn speciaalbieren-assortiment bestaat onder andere uit de Jumelage (een American Pale Ale) en regelmatig een experiment van een onbekendere bierstijl.

Zeer Stoute Arnulfus

In 2016 bestond Arnulfus Bier officieel 10 jaar. Dat was een goede reden om een nieuw speciaalbier te lanceren. Dit keer een zwaar degustatiebier: een imperial stout. Onlangs hebben de leden van het Roosendaals Biergilde tijdens een blindproefavond verschillende thuis gebrouwen creaties geproefd. Het winnende en smakelijke resultaat is in groot volume gebrouwen en onder de naam “Zeer Stoute Arnulfus” tijdens HapStap te proeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen