Sieben Parkpodium concerten zomer 2017

Foto: Sieben Recreatie

Lekker een middag muzikaal genieten deze zomer? Dat kan, want ook dit jaar heeft Sieben Recreatie een tweetal mooie concerten geprogrammeerd op hun Parkpodium zomerprogramma.

Op 20 augustus zijn de Roseländer Musikanten o.l.v. Peter Mies weer van de partij. Deze bekende ‘stimmungskapel’ werd in 1965 opgericht en is al die jaren trouw gebleven aan Egerländermuziek zoals Ernst Mosch die wereldberoemd maakte. Daar is sinds kort Oberkrainer muziek aan toegevoegd. Verder speelt het orkest populaire feestnummers, waarmee het de afgelopen jaren een vast succesnummer is geworden van het Sieben Parkpodium. Aanvang 14.30 uur.

Zondag 27 augustus worden beide parkpodia gebruikt voor het Big Band Festival. Naast de gastheren van de organiserende Valley Sound Big Band treden op: HIP, de Swinging Affair Big Band en de Bull Town Band.

HIP is een jonge Roosendaalse band bestaand uit 9 personen: 4 blazers (trombone, trompet/bugel, alt/sopraan sax en alt/tenor sax), een zeer goede ritme sectie met een basgitaar, elektrische gitaar, drums, percussie en een piano. De muzikanten zijn nog geen 20 jaar, tonen veel spelvreugde en streven naar een hoog muzikaal niveau. De stijl varieert van rock tot pop en van jazz tot funky, met nummers van New Cool Collective, Snarky Puppy en Tyfoon.

De Swinging Affair Big Band uit Zeeland heeft reeds bijgedragen aan succesvolle evenementen als Film By The Sea, Lentebal, Zeelandjazz en Wonderstroom. Van Basie tot Zappa, dit strak spelende en bovenal swingende gezelschap is de band die je wilt hebben op je podium. Met oog voor traditie maar duidelijk gericht op het aangaan van muzikale verbintenissen.

De negentienkoppige Bull Town Band, tenslotte, komt uit Cuijk en bestaat al ruim 40 jaar. De spetterende blazer-sectie wordt ondersteund door een swingende ritme-sectie, aangevuld met
creatieve solisten en zangeres Ingrid Heijl. Het orkest beheerst een breed repertoire, met naast jazz stukken van o.a. Snarky Puppy, Duke Ellington, Thad Jones en Sammy Nestico, ook
pittige Latin en Pop.

Het festival opent om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. Beide concerten zijn gratis te bezoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen