Gedichten voorgedragen in De Huiskamer

Afgelopen woensdag 25 januari werd een Poëzieavond georganiseerd in “Coffeecorner De Huiskamer” op de Oude Markt. Deze avond was de aftrap die gaat leiden tot de Roosendaalse Gedichtenroute, waarvan de opening eind juli wordt verwacht.

In het kader van 750 jaar Roosendaal heeft Stadsdichter Eric van Deelen het op zich genomen om door en voor Roosendalers een gedichtroute te ontwikkelen. Hij vertelde dat het plan was een Roosendaalse App te ontwikkelen waarmee men bijvoorbeeld met een fiets een route kon rijden en vervolgens op de voor Roosendaal bekende punten zoals de St Jan , De Nieuwe Markt maar ook de watertoren etc. even kon stoppen om de voor dat punt via de App op het mobieltje naar een gedicht te luisteren.

Eerder was er een oproep gedaan om voor 25 januari gedichten aan te leveren waarvan de inhoud betrekking moest hebben over Roosendaal. Ruim 20 dichters hadden hun werken ingezonden. Wel zeker 80 gedichten werden beoordeeld. De selectie werd 25 januari bekend gemaakt onder het genot van mooie poëzie een heerlijk bakje Koffie uit de Corner of een ander sfeer makend drankje. De geselecteerde dichters werd de mogelijkheid geboden hun werk voor te dragen. Enkele Dichters waren Ilonka de Winter, Leyla Oztekin met de Nieuwe Markt, Rob Mies met de Watertoren, Leo Lotterman met het Openluchttheater het Vrouwenhof, maar ook Aad Meijer onze stadsfotograaf droeg zijn steentje(gedichtje) bij (voor) daarnaast nog vele anderen. De entree was gratis en we danken onze stadsdichter voor dit ontzettend mooi initiatief.

Aan Roosendaal ( van Frans de Clerq )
O stad die de naam draagt van Rozen
Mijn prilste licht kreeg ik van U
Als kind heb ik U niet gekozen
Na jaren vol licht doe ik het nu

Tekst en beeld door Ad Verbiest | meer foto’s in de Fotoserie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden