Kaokelswaree in de Kwakkelkooi

Op zondag 28 januari, een dag na het befaamde Priense Swaree kunnen onze prullekes en tieners tot achtien jaar inschrijven om hun kunsten te vertonen op het Kaokelswaree.

Het Kaokelswaree wordt dan ook wel de springplank naar het Priense Swaree genoemd. Ook dit jaar belooft het weer een middag te worden vol muziek, dans, zang en toneel.

De organisatie eist wel dat de act een carnavalesk tintje moet hebben. Het Kaokelswaree wordt net als het Priense Swaree in in schouwburg De Kring gehouden. Van te voor kan er gedurende twee repetitie avonden gerepeteerd worden in de Bergspil.

Een zelf geschreven lied, dans of spektakelstuk, alles is mogelijk zelfs scholen mogen meedoen. Van te voor wordt er nog een generale gedaan in de Kwakkelkooi (lees De Kring) en krijgt de fanatieke jeugd nog een heerlijke lunch aangeboden.

De poorten gingen open om 11 minuten over 2 s ’middags. De Prins verwelkomde iedereen en het feest kon van start gaan. Als eerste De Montesorikienders met zang en dans gevolgd door Nicole die de vrijheidsmaniak Robin Hood een warm hart toe droeg. Daarna de Lavoorse turfstekers en nog veel meer. Het was een prachtige leutige middag. Ook de hoofd technische diens werd door de prins in het zonnetje gezet voor zijn vele werk. Het was weer genieten En……… Roosendaal viert carnaval.

Tekst en beeld door Ad Verbiest | meer foto’s in de Fotoserie

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen