300 Letten te zien en te horen

Foto: Letse Cultuurdagen

Eind februari is het dan zover. Ruim 300 zangers/ zangeressen/ dansers/ danseressen uit heel Europa met allemaal een Lets paspoort, zullen te zien en te horen zijn in Roosendaal.

Nadat eerst op donderdag 22 februari leerlingen van het JTC college tijdens workshops worden ondergedompeld in de Letse muziekcultuur. Nadien zullen op vrijdag de Letse ambassadrice mevrouw Ilze Ruse en burgemeester Jac Niederer in een besloten bijeenkomst alle Letse gasten in Roosendaal welkom heten.

Liefhebbers van zang en dans in Roosendaal en omgeving komen volledig aan hun trekken op zaterdag 24 en zondag 25 februari.

Programmaoverzicht

Zaterdagmiddag 24 februari : dansoptreden in de Passage ( in de ruimte waar voorheen de Bloemenhoek gevestigd was). Bij droog weer zijn er die middag ook dansoptredens bij ’t Paviljoen op de Nieuwe Markt.

Van 14.00 uur tot 15.00 uur en van 18.30 uur tot 19.30 uur zal de Stadsbeiaardier Toni Raats Letse volksmuziek vanaf het carillon over de Markt en de omgeving ‘uitstrooien’. Een fraaie culturele samensmelting van de rijke Nederlandse Beiaardcultuur met de overvloedige Letse zang- en dansmuziek. Tijdens de klanken van deze muziek lopen de bezoekers naar de St. Jan waar op Zaterdagavond 19.30 uur een groots concert zal plaatsvinden onder de titel : Letse koorklanken. Een concert met het beroemde Letse vrouwenensemble Latvian Voices gevolgd door een optreden van een koor van ruim 200 !! zangers/zangeressen. Om te onderstrepen hoe de muziek in de genen van de Letse bevolking zit, zullen ook de Ambassadrice en de Letse Minister van Cultuur, actief deelnemen aan dit grote koor. De entreebewijzen kunnen zolang de voorraad strekt, alleen bij de VVV te Roosendaal worden gekocht ( telefoon 0165-554400). Prijs : € 15,00 per persoon.

Gezinsdag zondag 25 februari
De gezinsdag in theater de Kring vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur. De foyer is ingericht met een markt van stands met Letse producten. Er is een speciale hoek ingericht waar kinderen ter gelegenheid van 100 jaar Letland, fotolijstjes maken.

Voor de viering van 750 jaar Roosendaal kunnen kinderen ook fotolijstjes voor dit stadsjubileum maken. Verder zal er een dansvoorstelling in de Kleine Zaal plaatsvinden. Deze dansvoorstelling waarin Letse dansgroepen zich presenteren, vangt aan om 13.30 uur . De hele dag is het mogelijk om de Kring in – en uit te lopen. Het is een gratis gebeuren waarbij alle bezoekers de gelegenheid krijgen om in contact te komen met diverse culturele aspecten uit Letland. Om 16.00 uur worden de Letse Cultuurdagen afgesloten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden