Meezingkoor Spek en Bonen is omgedoopt tot Wouw Vocaal

Foto: Wouw Vocaal

Het jubileumconcert van meezingkoor Spek en Bonen dat 14 april jl. plaatsvond, was een groot succes. Er waren ongeveer 150 bezoekers dus samen met de leden van het koor, ‘de Vogelmuzikanten’ en ‘Saint Germain’ was zaal Donkenhof aardig gevuld.

Het vernieuwde repertoire werd warm onthaald door het luisterende publiek. Als kers op de taart werd die avond ook de nieuwe naam met bijbehorend logo bekendgemaakt.

Historie

In 2003 werd na een oproep in diverse streekkranten het meezingkoor Spek en Bonen opgericht. Er was nog geen dirigent en ook geen muzikanten, één van de leden speelde accordeon en zo werd er wat meegezongen. In 2005 is de officiële vereniging Spek en Bonen opgericht en vindt de eerste officiële ledenvergadering plaats. In 2008 werd besloten om de begeleiding door muzikanten te stoppen en te vervangen door CD’s en later muziekbanden. Ook kwam er een professionele dirigent in de persoon van Flavio Pavone.

Nieuwe aanpak

De nieuwe aanpak door Flavio tilt het koor naar een hoger level. Helaas zijn er te weinig mannen- c.q. basstemmen en in 2014 wordt besloten alleen als dameskoor verder te gaan. De mannen gaan op een wachtlijst tot er voldoende zijn om weer mee te doen. Het repertoire van oudhollandse meezingers wordt uitgebreid met buitenlandse liedjes zoals bijvoorbeeld uit musicals The Lion King, Grease en Mama Mia. Het koor gaat in Scheveningen zelfs naar The Lion King kijken. Steeds vaker krijgen ze te horen dat de naam Spek en Bonen niet meer passend is.

Vijftienjarig jubileum

Het vijftienjarig jubileum wordt aangegrepen om op zoek te gaan naar een nieuwe naam. Alle leden hebben voorstellen ingediend en daarna is met het hoogst aantal stemmen de nieuwe naam Wouw Vocaal gekozen. Er werd een naamlied geschreven dat op het jubileumconcert voor het eerst werd gezongen. Met kleine accessoires zoals bijvoorbeeld jungle-shawls weten de koorleden zich steeds mooi te presenteren en daar zijn ze maar wat trots op. Ook via de Rabobank Clubkas Campagne is dit jaar een bedrag binnengehaald wat natuurlijk een mooi jubileumgeschenk was.


Nieuwe leden gezocht

Natuurlijk zijn ze altijd op zoek naar nieuwe stemmen om het koor te versterken. Dus zing je graag? Kom kijken/luisteren/meedoen bij één van de repetities op woensdagavond 20.00 uur in zaal Schutterij
van café Donkenhof, Roosendaalsestraat 61 te Wouw. Of neem een kijkje op de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen