Dittrich te gast bij Bibliotheek Roosendaal

Foto: Bibliotheek VANnU

Boris Dittrich is tijdens de Spannende Boekenweken op donderdag 21 juni te gast in Bibliotheek Roosendaal.

Barst

Een vrouw laat haar hond uit in het Amsterdamse Vondelpark en vindt het lijk van een jonge man. Zijn schedel is ingeslagen. Rechercheur Maya Oliphant krijgt de leiding over het moordonderzoek, maar het is onduidelijk wie de man is en wat hij ‘s nachts in het park deed. Ondertussen is heel Nederland in de ban van een nieuwe talentenjacht op televisie. De 18-jarige Lilian Lely heeft zich door de audities geknokt, en maakt tijdens de liveshows bekend dat haar moeder niet lang meer te leven heeft. Ze wint daarmee de sympathie van het publiek, maar niet iedereen gelooft wat ze beweert. Dan neemt het onderzoek van Maya Oliphant een verrassende wending. Wat heeft de moord met Lilians ambities te maken?

Over Boris Dittrich

Boris O. Dittrich (1955) was advocaat in Amsterdam, rechter in Alkmaar en jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Zijn werk als strafrechter en hoofd van de Psychiatrie-kamer wekten zijn nieuwsgierigheid naar de psychologische drijfveren achter misdaad. Sinds 2007 werkt Dittrich voor Human Rights Watch, vanuit New York en Berlijn. Zijn thrillers schrijft hij het liefst op reis, tijdens de lange vluchten die hij als mensenrechtenactivist over de hele wereld maakt. Dittrich wordt geprezen om zijn beeldende beschrijvingen en gelaagde personages. In verrassende plots verbindt hij actuele thema’s met spannende psychologische inzichten.

Na zijn thrillerdebuut Moord en brand (2011) volgde het enthousiast ontvangen De waarheid liegen (2013). Zijn derde thriller W.O.L.F. (2016), over extremisme in Berlijn, werd bekroond met vijf sterren in de VN Detective & Thriller Gids. In november 2017 verscheen zijn meest recente literaire thriller Halszaak.

Meer informatie

  • Datum: Donderdag 21 juni 2018
  • Aanvang: 20.00 uur, deuren open om 19.30 uur
  • Entree: € 10
  • Locatie: Bibliotheek VANnU, Markt 54a, 4701 PH Roosendaal
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen