Sinterklaas weer hartelijk welkom geheten in Roosendaal

Na de landelijke intocht deed de Sint ook Roosendaal aan. Na aankomst in de haven van de Kade werd hij net als ieder jaar door Burgervader Jacques Niederer verwelkomt. Net als vorig jaar was het een feest om te zien hoe de Pieten weer rare toeren en fratsen uithaalde.

Honderden Pieten maakte de kade onveilig met springen en rondstrooiende pepernoten. Vergezeld van diverse drumbands en een paarde wagen vol snoep nam de tocht door de stad zijn aanvang. De pieten namen de brieven van de kinderen in ontvangst en werden verzameld in de bakfiets. Op de kade was het een drukte van belang met kleine divers gekleurde hulppietjes en hulpsinterklaasjes. Enkele vaders waren toe aan een flinke massage door het dragen van hun kindjes op hun schouders. Vergezeld met flink wat muziek en zang toog het hele gezelschap naar de Oude Markt. Ook daar weer een drukte van belang. En ook hier werden de brieven van de kinderen met hun verlanglijstjes in ontvangst genomen.

Enkele Zwarte Pieten maakten de buurt onveilig door alvast maar het dak op te gaan. En ja hoor het wachten werd beloond door een feestelijke intocht van de sint op de Oude Markt. Confetti spoot de lucht in en de kinderen deden zich goed aan het uitgedeelde snoepgoed. Dus beste kinderen, vanaf nu toch echt een beetje beter naar je ouders luisteren, je schoentje zetten en liedjes zingen. Tot 5 december.

Verslag en foto’s door Ad Verbiest

'

Reacties

gallery
57733
Na de landelijke intocht deed de Sint ook Roosendaal aan. Na aankomst in de haven
https://roosendaal.nieuws.nl/cultuur/57733/sinterklaas-weer-hartelijk-welkom-geheten-roosendaal/
2018-11-17T17:01:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/11/17170025/IMG_1886.jpg
cultuur