Mooie Nieuwjaars Expositie Fotoclub ’T Statiefje

In het Centrum voor de Kunsten aan de Burgerhoutstestraat 23 houdt Fotogroep ’t Statiefje in het weekend van 5-6 januari weer de jaarlijkse foto-expositie.

Het statiefje is trots op zijn 46 jaar getrouwe expositie. Elk lid heeft zijn eigen bord en dus ook zijn eigen serie in de grote zaal. In de gang buiten om de grote zaal hingen van elk lid een of meerdere ingebrachte thema of vrije foto’s. De foto’s in de zaal lieten zich niet helemaal goed bekijken en dat was jammer. Men had van de tentoonstellingsborden een cirkel gemaakt waardoor de binnenkant goed bekeken kon worden maar aan de buitenkant werd men met de neus op de foto gedrukt, er was te weinig ruimte om de foto’s eens goed van een klein afstandje te bekijken.

Net als vorig jaar mag gezegd worden dat het niveau hoog te noemen is met uitschieters naar boven en de andere kant uit. Sommige foto’s vroegen om een herziene bewerking maar het grootste gedeelte was van mooie kwaliteit. Naast de foto’s was er steeds weer de gelegenheid om een diashow te bekijken met samengevoegde foto’s van leden. Grote uitschieter in deze was Marrianne van den Bosch die ook een mooie Urban serie had gemaakt.

Fotogroep ’t Statiefje bestaat uit zo’n dertig enthousiaste vrije-tijds fotografen, die meer willen dan alleen gewone kiekjes maken. Ze komen doorgaans eens in de week op de donderdagavond bij elkaar in het clublokaal in de studio boven de Pearl Opticien Raadhuisstraat1. De avonden beginnen om 20:00 uur. Ze bekijken en bespreken daar elkaars foto’s en trachten zo elkaars techniek te verbeteren.

Slotconclusie: Prachtige foto’s van een hoog niveau, maar er moet nog wel de puntjes op de i zetten en voor volgend jaar kiezen voor een verbeterde opstelling. Maar al met al een zeer geslaagde expositie.

Foto’s en verslag door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie hierboven

 

Reacties

Cookieinstellingen