Colonel Jetski in de Gouden Leeuw te Nispen

De Band Colonel Jetski opgericht in 2017 liet de grondvesten van Nispen aardig schudden. Gezien de individuele kwaliteiten mag dit een superband genoemd worden.

De band bestaat uit: Phil Bee, vocalist en winnaar van de Dutch Blues Awards voorheen leadzanger van King Mo toerde met grootheden als Jan Akkerman, Steve Lukather en Noel Redding en vele anderen. En dan nu met zijn in 2017 opgerichte band Colonel Jetski.

Guy Smeets, ongetwijfeld een rijzende ster in de blues wereld. Op zijn zevende kreeg hij een akoestische gitaar, ging op gitaarles, speelde al ras op de bühne en hij kreeg de smaak te pakken van het podium was hij niet meer weg te slaan. Met zijn charismatisch voorkomen, zijn feeling voor de blues liet hij menig toeschouwer niet koud. Hier gaan we nog meer van horen. Bart Kamp, een van de beste bassisten die Nederland rijk is, toerde door Europa en de afgelopen drie jaar door de USA. Ook winnaar van de Dutch Blues Award als beste bassist met nog diverse andere nominaties en dit in vier jaar tijd. Speelde in de USA met JR Mack en SaRon Crenshaw. Pascal Lanslots, ook winnaar Dutch Blues Awards 2016 met nog twee andere nominaties. Speelde met grootheden als BB King, Tino Gonzales en Chick Rodgers. Speelt Hammond piano en vintage keys en wat al niet meer wat betreft toetsenborden. Studeerde Cum Laude af aan het conservatorium.

Frank Duindam, in 2013 afgestudeerd aan het conservatorium van Haarlem. Actief bij Colonel Jetski, Blind B & the Visionars, Sugar Boy en The Sinners. Gespeeld met sterren als Mister Boogiewoogie, The David Group, SaRon Crenshaw en vele anderen. Kwam in 2013 en 2016 in aanmerking voor de nominatie Beste drummer.

Deze Bluesband in café De Gouden Leeuw in Nispen maakte al vlug dat de ruimte te klein was. Prachtige klanken en solo’s door de jonge gitarist Guy Smeets en de Hammond speler Pascal Lanslots. Al met al een avond om niet meer te vergeten en nu maar hopen dat Nispen kan slapen na deze krachtige Bluesband.

Fotoserie en verslag door Ad Verbiest

Reacties

Cookieinstellingen