Dansproject ‘Voor en Achter de Huisdeur’

Foto: Stichting Roosendaal Danst!

Een heel speciaal sociaal/maatschappelijk dansproject, waarin artistiek leider/choreograaf Jacques van Meel ‘DANS’ inzet om mensen met elkaar te verbinden, om communicatie tussen mensen tot stand te  brengen en om vereenzaming te voorkomen.

In samenwerking met’artist-in-residence’ Willy Heramus uit Indonesië wordt elke keer een programma op maat gemaakt .

Dansacts in huiskamers

Dansacts in huiskamers, waarbij de bewoner(s) hun buren en vrienden uitnodigen, geven mogelijkheid tot kijken naar en praten over dans, maar ook vooral om elkaar te ontmoeten. Door ‘dans’ voelen de kijkers zich verbonden met de werkelijkheid achter het leven van henzelf en de danser(s). Dit unieke project wordt uitgevoerd door Stichting Roosendaal Danst! in samenwerking met Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal.

In de komende weken worden op diverse plekken ‘dansactiviteiten’ georganiseerd, waarbij het praten over dans met de betreffende danskunstenaars, uitwisseling van persoonlijke ervaringen geeft. Dit alles onder het motto ‘koffie/thee bij de buren’. Naast intieme huiskamers vindt dit project ook plaats in diverse inloophuizen, dagverblijven en Stamtafels. Soms wordt de uitvoering verplaatst naar de tuin of de straat; dit alles is afhankelijk van het weer en/of de persoonlijke voorkeur van de bewoners. Naast het ontmoeten van elkaar probeert de projectleider ook verbindingen te leggen tussen de diversiteit aan culturen die we in onze stad hebben.

Ondertussen loopt het project al. De try-out afgelopen zaterdag was een aaneenschakeling van positieve reacties bij de kijkers, maar ook tot diepe emoties. In een huiskamer in een gewone straat in Roosendaal verbindt dans iedereen met elkaar. De danskunstenaars performen, vertellen hun verhalen, luisteren naar de reacties, terwijl iedereen geniet van deze gezamenlijke beleving.

Kleinschaligheid is het uitgangspunt van het project, echte ontmoetingen tussen kunstenaar en publiek. Het gaat niet meer om diversiteit, maar om echte ontmoetingen waarbij achtergrond, kleur of afkomst niet van belang zijn. Door deze kleinschalige danskunst laten we iedereen met elkaar voelen en verwoorden. Dit is ‘dans’ in alle puurheid, waarbij centraal de ‘verbinding’ staat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden