Relight My Fire liep als een ‘Trijntje’

Foto: Rens Dumon

Het discofeest Relight My Fire afgelopen weekend was een geweldig spektakel met prominenten als Trijntje Oosterhuis en Big, Black & Beautiful. Eventiz en Bagiyo – DeJuistePresentor hebben er toch een feestje van weten te maken.

In juli 2018 sloegen de organisatoren de handen ineen en besloten samen het ‘jaren-’70-avontuur’ in te duiken. Dat was een spannende tijd, maar ook een leuke. In eerste instantie was het de bedoeling om het spektakel plaats te laten vinden in een immens grote zaal.

Een swingende avond in Chagall

Uiteindelijk kreeg het feest een andere bestemming: Chagall. Een warme en prima locatie voor een dergelijk feest. Misschien een beetje ironisch, omdat Trijntje nog geen maand geleden Ziggodome vol zong tijdens haar eigen jubileumconcert. Van 30.000 man naar 300 man publiek is wel een grote overgang, maar voor Trijntje geen probleem. Normaliter haal je een ‘wereldartiest’ niet naar de kroeg, maar dit was een uitzondering.

De sfeer was prima The Emotions, The Pointer Sisters en Sister Sledge kwamen allemaal voorbij. Julia Schutten zong samen met een begeleidend gitarist een uur vol en profileerde zich weer als geen ander. Vooraf aan de dames van Big, Black & Beautiful deelde de organisatie lichtstaafjes uit waardoor de sfeer nog meer werd aangewakkerd. Presentator Bagiyo kondigde Big, Black & Beautiful op zijn eigen enthousiaste wijze aan en de dames bliezen het publiek gewoon de zaal uit. Wat een hoge kwaliteit op zanggebied. Het swingde de pan uit. Je voelde de ontlading en de sfeer werd gelijk verlengd tot de klap op de vuurpijl: Trijntje.

Martijn Meeuwis was DJ van de avond en draaide de platen van die tijd tussen de live-optredens door. Het duurde lang voordat Trijntje klaarstond, je voelde de spanning stijgen. De presentator stond op scherp en kreeg een seintje om on stage te gaan. Een kwartier later dan gepland scandeerde Bagiyo haar naam en met drie man sterk stond daar voor ons: Trijntje Oosterhuis. Het publiek ging werkelijk uit zijn dak bij deze wervelende show. Vele complimenten gingen over en weer en er werd zelfs gezegd dat dit niet Roosendaals was.

Wordt vervolgd..?

Dennis van Velthoven en Bagiyo van der Leemputte denken al aan een vervolg. Een tweede  editie van Relight My Fire Roosendaal met live optredens en een geweldig publiek. Houd de website www.relightmyfireroosendaal.nl in de gaten en natuurlijk staan de foto’s van afgelopen zaterdag al online op de RMF Facebookpagina.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden