Jubilerend De Kring pakt uit voor jong en oud

Youp speelt 'Met de kennis van nu"
Foto: Bob Bronshoff

Het feestjaar kent nog steeds hetzelfde doel als in 1909, namelijk “De Kring voor Jan en Alleman!” En is terug te zien in het programma van het komend seizoen met meer dan 200 voorstellingen.

Er keren veel oude bekenden terug naar Roosendaal: Youp van ’t Hek, Lenette van Dongen, Najib Amhali, Henry van Loon, Tineke Schouten, ABBA Gold, OG3NE, Belle Perez, Herman van Veen, Rob de Nijs en Frans Bauer, allemaal doen ze De Kring aan. De kaartverkoop start op vrijdag 24 mei om 10.00 uur.

Dinsdagmiddagserie krijgt extra voorstelling

Gebleven zijn de succesvolle dinsdagmiddagvoorstellingen en Zondagochtendconcerten. De Dinsdagmiddagserie wordt zelfs uitgebreid met een extra voorstelling. Ook de voorgesprekken met Willem Jongeneelen voor muziekvoorstellingen zijn gebleven. Daarnaast verzorgt Roosendaal Danst! voorafgaand aan alle dansvoorstellingen een inleiding.

Jett Rebel

Ook veel nieuwe gezichten betreden het podium van het Roosendaalse regiotheater, denk aan De Junior Company van Het Nationale Ballet met de sprookjes van Grimm, Sesamstraat, Jason Bouwman met zijn bekende Hazesperformance, Waylon, Jim Bakkum, Jeangu Macrooy, Tino Martin en Jett Rebel. Ook vermeldingswaardig zijn de musicals Kinky Boots, Verliefd op Ibiza en Haal het doek maar op, de muzikale shows Pink Floyd Project, Queen the Music, The Passion of Jesus Christ, de dinnershows van Faulty Towers en het Moederdagconcert van John de Bever & Sieneke.

Premières

Na lange tijd zijn er weer premières in Roosendaal te zien. Zo zijn er voorpremières van de Broadwayhit Kinky Boots en van Sun Records, een theaterconcert dat de gouden tijden van de beroemde studio laat herleven met muziek van B.B. King, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley. Daarnaast gaat in februari 2020 de tour van Best of Ireland in première in De Kring, met niemand minder dan Mister Eurovision Johnny Logan. Hij is de meest succesvolle deelnemer aan het Eurovisie Songfestival ooit.

Wie jarig is trakteert!

Naast de premières heeft het theater ook nog een verjaardagscadeau voor het publiek. Onder het motto ‘wie jarig is, trakteert’ zijn er maar liefst vier gratis voorstellingen te reserveren, waaronder de familievoorstelling Zwijnenstal – met de uit de Luizenmoeder bekende Rop Verheijen en Ilse Warringa. Er worden alleen reserveringskosten in rekening gebracht. Zo wordt het motto “De Kring voor Jan en Alleman” wel heel letterlijk genomen.

De Kring bestaat 110 jaar

Op initiatief van Pastoor Siardus de Groot werd in 1908 de Vereeniging Katholieke Kring opgericht met het doel de ware katholieke beginselen te verspreiden op maatschappelijk, wetenschappelijk en kunstgebied. Na de opening begon de toen nog Katholieke Kring aan een lange reeks uitvoeringen, concerten, bijeenkomsten en carnavalsvieringen en is inmiddels uitgegroeid tot een van de betere theaters in Nederland. ANWB-lezers riepen het theater niet voor niets al twee jaar op rij uit tot het meest gastvrije theater van Brabant.

Feestjaar start in september met uniek spektakel

Tot slot staat er een wel heel bijzonder cadeau voor heel Roosendaal op stapel. Het Zuidelijk Toneel heeft in samenwerking met De Kring een speciale voorstelling gemaakt: De achterkant van Roosendaal. Dit unieke spektakelstuk is geschreven door Anton Dautzenberg en Diederik Stapel. Beide deden het afgelopen jaar onderzoek in Roosendaal en doken in de verborgen samenleving achter de hallucinante misdaadcijfers van de stad. Hoeveel kost een pistool in Roosendaal bijvoorbeeld? Geen alledaagse voorstelling, maar stevig spektakel op de locatie van The Loods met theater, muziek en dans. Een absolute mustsee.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden