Gezellig druk op de exotische markt in Nispen

Het is een gezellig boel in, om en nabij het Openluchttheater van Nispen. Het  team van het openluchttheater onder de bezielende leiding van Mariska Wagemakers verwelkomde je met een ijsje en een gratis entree.

Kraampjes te kust en te keur met diverse eetstandjes vol met exotische waren zowel voor de maag als om mee te showen. Er waren twee podiums gebouwd dit keer in het openluchttheater en er achter, dit om al de ambassadeurs van diverse landen zo als: Indonesië, Afrika, Spanje , Israël, De Molukken en nog meer de kans te geven hun klanken te laten horen.

Anklung een Indonesisch gezelschap boekte met muziekinstrumenten van bamboe veel bekijks waar de dirigent gelijk op insprong en voorstelde eens interactief te gaan en de omstanders te activeren
zelf eens met zo’n instrument te spelen. Samsara Tribal) twee dames vertoonde hun kunsten door middel van schone (buik)dansen en maakte hiermee de menigte enthousiast die dus gezellig meededen. Verder was er op de markt te zien en te verkrijgen edelstenen, manden en beelden uit Bali. De wereldwinkel was er met Afrikaanse producten zo als thee, koffie en diverse kruiden. Het eten werd vertegenwoordigd door de Landen Marokko, Indonesië, Suriname en Vietnam.

Al met al met het gezelschap van een heerlijk(niet al te warm) zonnetje en een koel briesje kon deze middag echt niet meer stuk.
De vertegenwoordigers:
Ngoni ensemble (Afrikaanse instrumententaal) Vamos (Spaanse Gitaar en dans)
Broazinha (kaapverdische muziek) Djembee Makasi (Afrikaanse percussie)
Noya Lohy Noya (Molukse Folksongs) Samsara Tribal (Oriëntaals buikdansen)
Anklung (Indonesische instrumententaal) Omar Ka (Afrikaanse zang en gitaar)

Tekst en beeld door Ad Verbiest | bekijk de Fotoserie hierboven

Reacties

Cookieinstellingen