Ruim 1000 inschrijvingen voor Sjors Creatief

Sjors Creatief Roosendaal
Sjors Creatief Roosendaal
Foto: Milou Schneijdenberg

Het cultuurstimuleringssproject ‘Sjors Creatief’ is weer een groot succes in Roosendaal. Vanaf het startschot op woensdag  4 september om 15.00 uur werd er weer volop ingeschreven via de website www.sjorscreatief.nl voor het veelzijdige aanbod.

Inmiddels zijn er al ruim 1000 inschrijvingen verwerkt van 500 Roosendaalse kinderen. Er is keuze uit maar liefst 80 verschillende, creatieve activiteiten. Voldoende keus voor crea bea’s, ook gedurende het schooljaar.

Leuke creatieve workshops

Het advies is om de website goed in de gaten te houden, want aanbieders kiezen er vanwege het grote succes vaak voor weer nieuwe workshops tijdens het schooljaar aan te bieden. Workshops die al vol zitten hebben daarnaast vaak een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan gewoon nog gaan ‘proeven’ van de activiteit van hun eerste keuze. Er zijn voor veel activiteiten nog voldoende plaatsen.

Laagdrempelig en toegankelijk voor alle basisschoolkinderen

CultuurCompaan voert het project Sjors Creatief in Roosendaal uit. Met dit concept kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan creatieve activiteiten. Zij hoeven hiervoor niet direct lid te worden. CultuurCompaan benadert cultuuraanbieders in de gemeente actief om deel te nemen en zorgt ervoor dat alle aanbieders hun activiteit kunnen tonen in het jaarlijks uitgegeven Sjors Creatief boekje. Kinderen uit groep 1 t/m 8 van alle basisscholen in de gemeente Roosendaal hebben een exemplaar van het Sjors Creatief boekje ontvangen. Het boekje is ook online te bekijken. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel activiteiten inschrijven als ze willen. Deelname is geheel gratis of in ieder geval maximaal € 10,-.

Sjors in Roosendaal

Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een speerpunt in het gemeentelijk beleid. CultuurCompaan zet Sjors Creatief in als een van de instrumenten om dit beleid op het gebied van cultuur vorm te geven. Sjors Creatief en Sportief zijn concepten van Cultuur- en Sportstimulering Nederland. Het blijken succesvolle methoden om kinderen op basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sportieve en culturele activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen