Gezellige kerstmiddag met een Santa Run op het Tongerloplein

Foto: Jan Hendriks

Kerstmis is de tijd van gezelligheid; kerstbomen, licht, samen zijn; muziek, zingen, de Kerstman; warme chocomelk, glühwein.

En al deze ingrediënten het liefst knus met familie, gezin en/of vrienden. T’Plein | Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo organiseert ook dit jaar op het Tongerloplein een gezellige kerstmiddag voor het hele gezin en wel op zondag 22 december a.s. van 13.00 tot 18.15 uur.

Volop vertier

Voor de kinderen is er volop vertier. Er staat een heus licht- en geluidgevend springkussen in de vorm van een enorme iglo. Wanneer zij moe zijn van het springen is er de mogelijkheid even uit te rusten in één van de wagonnetjes van de Tongerlo Kerst Express en een rondje mee te rijden. Voor de creatieve jeugd staan Mandy, Lilian, Guusje en Pleun klaar in hun (verwarmde) tent om mooie kerstknutselwerkjes te maken en ook kunnen zij zich laten schminken bij Reineke. Tussendoor om de honger te stillen even om een (gratis) lekkere portie poffertjes bij de poffertjeskraam… en dat mag best meer dan één keer…! Samen met papa, mama, opa, oma, oom, tante, gezellig. Glühweintje of warme chocomel erbij, die zijn te vinden in één van de tenten. En dat allemaal in je eigen tempo, want al deze attracties zijn er de hele middag tot 18.00 uur.

Dé Kerstman!

Er zijn wel enkele tijden, die je in de gaten moet houden. Om 14.00 uur komt Jeroen Hack van MusiSens samen met de kinderen muziek maken. Lekker warm, binnen bij de Moriaan. Dit mag je echt niet missen! Wat je ook zéker niet mag missen, is het bezoek van de Kerstman met zijn Elfjes in zijn arrenslee, getrokken door een paard. In zijn drukke programma op deze dag zal de Kerstman tussen 15.00 uur en 16.00 uur het Tongerloplein aandoen. Jij wilt toch ook met hem op de foto ?!!

Om 17.00 uur is het de beurt aan de volwassenen. Zij worden getrakteerd op een fantastisch muzikale finale onder leiding van Sebas Honing. Veel kerstliederen om naar te luisteren, maar ook zeker om mee te zingen, tot 18.15 uur. 

Santa Run

Nieuw dit jaar: tijdens Tongerlo Kerst Roosendaal wordt een Santa Run gelopen, georganiseerd door de English For Kids Foundation. Loop in kerstmannenpak de Familyrun (1 km) of de 3 Engelse mijlen (5 km) door de binnenstad met start en finish op het Tongerloplein. En steun daarmee tevens goede doelen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden