Meld jouw creatieve activiteit aan bij Sjors Creatief

Sjors Creatief Roosendaal
Foto: Milou Schneijdenberg

CultuurCompaan roept creatieve aanbieders in de gemeente Roosendaal op om in schooljaar 2020–2021 (weer) een bijdrage te leveren aan het aanbod van Sjors Creatief in de vorm van creatieve kennismakingsworkshops of cursussen voor kinderen.

Het succesvolle concept Sjors Creatief bestaat uit een boekje met een breed aanbod van creatieve activiteiten en een hieraan gekoppelde website met inschrijfmodule. Door deelname aan activiteiten kunnen kinderen op een laagdrempelige manier hun creativiteit ontdekken. Zij hoeven niet lid te worden of structureel lessen van de aanbieder te volgen. In het nieuwe schooljaar ontvangen de leerlingen van alle Roosendaalse basisscholen op initiatief van CultuurCompaan weer een boekje.

Sjors in Roosendaal

Sjors Creatief en Sportief zijn concepten van Cultuur- en Sportstimulering Nederland. Het blijken succesvolle methoden om kinderen in de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sportieve en culturele activiteiten. Het verbinden van kinderen aan cultuur en sport zijn speerpunten in beleid van de gemeente Roosendaal. CultuurCompaan zet de bewezen formule van Sjors Creatief in als een instrument om dit beleid op het gebied van cultuur vorm te geven.

Bied (een) creatieve activiteit(en) aan!

Heb je een leuk idee om kinderen te laten kennismaken met jouw creatieve activiteit(en)? Bied deze dan aan via Sjors Creatief! Alles is mogelijk: van zingen en dansen via leren programmeren tot het maken van chocolade of het bespelen van een instrument. Het streven is kinderen gratis te laten deelnemen, maar je mag een kleine vergoeding vragen voor eventuele onkosten. Deze is maximaal tien euro om de deelname toegankelijk te houden. Aanbieders van crea activiteiten kunnen zich met dit concept geheel gratis op de kaart zetten.

Situatie coronacrisis

Uiteraard biedt een aanbieder de activiteit(en), i.v.m. de huidige situatie, onder voorbehoud aan. Deze kan pas plaatsvinden vinden als wordt voldaan aan de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM. Hierover worden ouders via het boekje en de website goed geïnformeerd. De landelijke organisatie achter Sjors Creatief heeft een speciale webpagina aangemaakt met informatie.

Deadline

Alle verenigingen, instellingen & zelfstandigen kunnen tot en met 28 juni 2020 via de website een (of meer) kennismakingscursus(sen) opgeven. Kinderen kunnen zich vanaf 9 september weer inschrijven voor de activiteiten op www.sjorscreatief.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden