Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal wordt de nieuwe organisator van de Cultuurprijs

Foto: Cultuurprijs Roosendaal

In het najaar van 2020 zal het Cultuurprijs evenement worden georganiseerd. Cultuur Verbindt Roosendaal stimuleert en investeert in aansprekende culturele activiteiten. Dat de Gemeente Roosendaal de Cultuurprijs onderbrengt bij de stichting is mede daardoor een logische zet.

Cultuur Verbindt Roosendaal wil inzetten op een breed gedragen organisatie, uitvoering en realisatie zodat ook het evenement zelf een verbindende coproductie wordt. In het Cultuurhuis zijn vele organisaties en verenigingen gevestigd die een actieve rol kunnen spelen bij de Cultuurprijs.
Met de Cultuurprijs wil de stichting laten zien dat culturele ontspanning en beleving een belangrijk onderdeel is van de vitale stad.

Cultuurprijs in ontwikkeling

De stichting ziet ook kansen om met de Cultuurprijs een grotere impact te creëren door een professioneel begeleidingstraject als prijs in het leven te roepen. Dat is meer dan een eenmalige cheque. Daarnaast overweegt Cultuur Verbindt Roosendaal een ‘oeuvre-prijs’ in het leven te roepen. Waarmee, zoals de naam al aangeeft, lang bewezen talent en impact in en voor Roosendaal in het zonnetje gezet kan worden.

 “De Roosendaalse Cultuurprijs was al langer toe aan een organisatorische inbedding die de continuïteit voor de toekomst garandeert. Binnen Cultuur Verbindt Roosendaal is die inbedding gevonden. Andere tijden vragen om andere uitgangspunten en andere oplossingen, maar een constante factor is, dat de jury – net als voorheen – volledig onafhankelijk haar oordeel vormt” aldus Ben Cartens, scheidend juryvoorzitter. 

Tot slot meldt Toine Theunis dat de Cultuurprijs bij uitstek een prijs is om de waarde van cultuur in de samenleving te laten zien. “Elk jaar ben ik weer verrast door het enthousiasme van de genomineerden en het publiek. Samen zetten ze een mooie avond weg en laten ze zien hoe gevarieerd het culturele veld in Roosendaal is. De prijs wegleggen bij Cultuur Verbindt Roosendaal is dan ook een hele logische. Zij staan midden tussen alle organisaties en cultuurbeoefenaars en weten als geen ander wat er speelt op dat gebied. Ik wens de jury veel succes met het nomineren. En, ik kijk nu al uit naar de verrassende presentaties bij de uitreiking van de Cultuurprijs.” 

Reacties

Cookieinstellingen