Familievoorstelling Edward Scharenhand vooralsnog geannuleerd

Foto: Sanne Peper

Op donderdag 22 oktober stond de familievoorstelling Edward Scharenhand in De Kring in Roosendaal gepland. Op dit moment is ook nog niet duidelijk of er een mogelijkheid is voor een nieuwe datum.

Edward Scharenhand is een sprookjesachtige familievoorstelling met heel veel livemuziek, losjes gebaseerd op Tim Burtons’ film Edward Scissorhands. De voorstelling, bekroond met de Zilveren Krekel, is geproduceerd door Theater Sonnevanck.

Een muzikale komedie over Extreem Goede Mensen

Iedereen in het stadje Gul is extreem goed, Tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Altijd staan ze klaar voor hulp aan dier, plant en medemens. Op een dag staat er iemand op hun stoep. Hij heet Edward en is helemaal alleen. Edward is lief en zachtaardig maar aan beide armen heeft hij – in plaats van gewone handen – helaas een stel lange en vlijmscherpe scharen. Als Tante Maria desondanks besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst in haar leven een stuk minder positief.

Maar heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk? Blijft Magdalena de enige in Gul die moeite met hem heeft? Hoe tolerant is Gul eigenlijk echt? En… hoe ongevaarlijk is Edward?

Bekroond met de Zilveren Krekel

De voorstelling werd in 2018 bekroond met de Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van Nederland’. De jury was lovend over de voorstelling en schreef: “Edward Scharenhand is een fantasievolle bewerking van de film van Tim Burton (1990) en stelt de vraag hoe gastvrij we zijn tegenover mensen die afwijken van wat wij “normaal” vinden. (…) Regisseur en tekstschrijver Marije Gubbels plaatst dit actuele verhaal in een sprookjesachtig kader. (…) Er wordt prachtig gezongen en gemusiceerd. Een mooi duister sprookje met scherpe randjes.”

Kaarten reserveren

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en duurt ongeveer 70 minuten. Kaarten à €12,50 kunnen worden gereserveerd via www.dekringroosendaal.nl of telefonisch 0165 – 555 555.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden