De Kring biedt livestream programma aan

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

De Kring moest vorige week, vanwege de nieuw afgekondigde coronamaatregelen, opnieuw haar deuren sluiten. Het verschil met de eerdere sluiting is dat het theater nu de mogelijkheid heeft om voorstellingen live uit te zenden.

Zondag 18 oktober genoten ruim 2000 kijkers op de Facebook pagina van De Kring van de Jazzsessie van Stichting Jazz 750. Een succesvolle aftrap van het alternatieve programma wat in korte tijd vorm heeft gekregen.

Overdonderd door enthousiaste reacties

Directeur Jan-Hein Sloesen is overdonderd door de enthousiaste reacties: ‘Wat ongelofelijk fijn dat we zoveel mensen een plezier hebben kunnen doen. Ondanks de situatie waarin we nu zitten kunnen we nu toch mensen een klein muzikaal hoogtepuntje bezorgen. Maar dat het er meteen al zoveel werden is voor ons een echte verrassing!’

Nadat vorige week het Roosendaalse theater vanwege de corona maatregelen opnieuw haar deuren sloot gooide de organisatie meteen het roer om. Het camerasysteem wat deze zomer is geïnstalleerd bood uitkomst. Ondanks de vele verplaatsingen is er nu alsnog cultureel aanbod voor iedereen die daar interesse in heeft.

De komende zondagen biedt het theater steeds om 15:00 uur een gratis livestream aan met verschillende regionale acts. Aanstaande zondag kunnen Nederpop liefhebbers genieten van TAKEacoustic TAKE5 LIVE met de Roosendaalse liedzanger Peter Pieke en 4 muzikale vrienden.

Op zondag 1 november zal de band IMPAKT een livestream feest verzorgen en op 8 november is het de beurt aan de band Powerized uit Breda. De band speelt een mix van  blues, pop en rock met een symfonische touch. Powerized heeft op podia van Tokyo tot Amsterdam gespeeld. Een lokale act met internationale allure.

De voorlopig laatst bekende act is de Nederlandse Queen of Soul, Shirma Rouse. Ze verzorgt op vrijdag 6 november een landelijke livestream voor al haar fans vanuit De Kring. Voor deze uitzending kun je voor slechts € 8,50 een ticket kopen. Alle overige uitzending zijn gratis te bekijken op de Facebook pagina van De Kring.

Sloesen laat weten dat dit nog zeker niet alles is. “Mochten we langer moeten sluiten dan gaan we gewoon door met programmeren voor de livestreams. We hebben een hoop leuke acts die graag komen optreden, dus voorlopig kunnen we wel door met het aanbieden van voorstellingen vanuit De Kring. Zo lang de mensen niet naar ons kunnen komen, komen wij naar hun toe!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden