Programma festival Op de grens in Roosendaalse binnenstad

Foto: Festival Op de grens

Na een succesvolle aftrap in 2019 vindt in het weekend van 10, 11 en 12 september de tweede editie plaats van Festival Op de grens. Het is een jaarlijks terugkerend nazomerfestival in de Roosendaalse binnenstad, waarbij het publiek geniet van een totaalbeleving met eten, drinken, muziek, dans en theater op unieke locaties. 

Van De Kring tot aan Stadsoevers
Het festivalpubliek kan zich bewegen van theater De Kring tot en met ‘wijk in aanbouw’ Stadsoevers en hoeft zich nergens te vervelen. In de grote zaal brengt Compagnie 21 – een professioneel inclusief gezelschap – de première van ‘No Bodies’. Op de Markt kunnen festivalgangers in een café aanschuiven bij ‘Zomaargasten’: een theatrale talkshow waarbij de presentatoren, net als het publiek, tot het laatste moment niet weten met wie ze in gesprek gaan. Stadsoevers is op zaterdagmiddag de plek voor jong talent. Creatievelingen van Werkplaats van Wanten en MBO DANS laten zien wat ze in huis hebben. In het Zwaaigat kan het publiek zowel op zaterdag als op zondag neerstrijken aan het water om samen met Drie Maal Plankenkoorts – grondlegger van het festival – ‘stil te vallen aan de oevers van de stad’. Grootse hekkensluiter op de zondagavond is ‘Helden van het Zuiden’, waarbij Frank Lammers, Björn van der Doelen, Anneke van Giersbergen en Alissa May hun muzikale helden eren in de intieme setting van een repetitiehok.

Straattheater en nagesprekken
De complete hoofdprogrammering van het festival is vanaf nu te bekijken op www.fodg.nl. Op dit moment wordt de randprogrammering verder vormgegeven met onder andere straattheater, muzikale omlijstingen, nagesprekken en meer. Ook die informatie verschijnt op de website van Festival Op de grens.

Festival Op de grens wordt mede mogelijk gemaakt door De Kring, Drie Maal Plankenkoorts, Roosendaal Citymarketing, Cultuur Verbindt Roosendaal, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Noord-Brabant, Kunstloc, Joost van Roosmalenfonds en Collectief Roosendaal. CultuurCompaan, Tongerlohuys en Bibliotheek West-Brabant hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het festivalprogramma.

  • Vanaf nu is het programma op www.fodg.nl te bekijken, de kaartverkoop start vrijdag 16 juli om 12.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden